Ti mit tennétek a helyemben? Van egy gyulladásos elhalt fogam,2 lehetőséget kaptam: kihúzzák vagy gyökérkezelik
Egy régebbi tömés miatt elhalt az egyik fogam, ami alatt kialakult egy baktérium gyülemlet. A CT felvétel alapján a gyulladás kezd átterjedni a szomszéd fogra is. A fogorvosom azt mondta, hogy elég rossz állapotban van, de elég fiatal vagyok (22), érdemes lenne megpróbálni megmenteni gyökérkezeléssel. Ebben az esetben akár 1 évig is tart amíg a gyulladás felszívódik, de megmaradna a jelenlegi fogam.
A kihúzással azonnal megszűnik ez a baktérium gyülemlet, viszont mivel ez egy rágófog, implantálni kell, amitől kicsit óckodok, mert félek a gondolattól, hogy egy idegentestet beültetnek.. Interneten azt olvastam h implantálás területén évente jelennek meg új technológiák, amikről nincsenek tapasztalatok, nem ismertek a hosszútávú hatások, kiforratlan az egész.
A gyökérkezeléses megoldásban pedig az idegesít, hogy ez a baktérium gyülemlet még hónapokig velem lesz, ami bármikor súlyos problémákat okozhat.
Megköszönném a véleményeteket.
Én is gyökérkezeltetnék hátha pár évet még kihúzol vele.
Amúgy a beültetéstől nem kell félni. Nekem a héten tettek be kettőt de hiába húztak ki három fogat nincs olyan fájdalom mint ami korábban volt a gyulladt rosszul gyökérkezelt fog miatt. :) Kb eddig észre sem venni hogy beraktak valamit.
Ha menthető, mentsd!
Az enyémet egy rossz tömés miatt húzták ki a héten.
Mondta a doki, hogy 1%-ot ad, hogy segít a gyökérkezelés, de ő húzást javasol.
Kihuzattam. Ahogy meglátta, mondta, hogy jol döntöttem, mert teljesen gennygócos volt 2 gyökér a 3-ból...
Felsősor utolsó előtti rágófog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!