Sziasztok, egy eve volt probléma a fogammal. Elmentem fogorvoshoz ahol megpróbálta kihúzni de beletörte a fogamat. Azt mondta száj sebészet
... Nem mentem el azt hittem elmúlik majd idővel. Ez alatt az egy év alatt hébe-hóba fájt. Volt hogy begyullad is. Most azonban 2 hete fáj mar a flektor sem veszi ki. Holnap megyek fogorvoshoz. De most láttam hogy milyenek is valójában. Szerintetek? [link]
Hú, azért ez nem semmi ! Az elmúlik majd idővel gondolatot nem értem. Már mint azt gondoltad, hogy majd magától felszívódik az a beletört foggyökér az állkapcsodból?? Ez most is szájsebészet lesz, a fogorvos nem tud már mit kezdeni vele. Viszont a mögötte levőt még talán be tudja tömni, mert ha ezt is húzni kell összeroppan, hiszen teljesen lyukas a közepe. Úgyhogy minél előbb csináltasd meg.
2018. okt. 18. 20:58
3/7 anonim válasza:
Felejtsd el a fogorvost, ezt szájsebész fogja kiszedni (mind a kettőt). Holnap reggel első dolgod legyen (fogorvoshoz max. a beutalóért menj el). Mostanra már simán lehet tőle szepszised is, úgyhogy esélyes hogy utána benntartanak pár éjszakára megfigyelésre.
Meg kellene barátkozni a fogmosással és a fogorvossal, különben a többi fogadtól is hasonlóan fájdalmas búcsút kell venned (az előtte lévő fogak is vastagon lepedékesek, valószínűleg szuvasak is). Megjegyzem hogy ilyen szájhigiéniával az implantátum esélytelen.
Egy kis segítség: gyógyszertárban kapható ún. plakkfestő tabletta (lila színű). Fogat mosol, elrágod a tablettát (nem nyeled le), körbenyalod a fogaidat és nézz bele a tükörbe. Ahol megszínezi a fogaidat, ott nem mostad meg rendesen, vagyis lepedékes maradt. Egy újabb fogmosással lejön.
2018. okt. 18. 21:21
4/7 anonim válasza:
Honnan hallodtad hogy elmulik magatol?
Ahogy romlik a fog, gyulladas keletkezhet belole
2018. okt. 18. 21:49
5/7 anonim válasza:
A tested többi részén is ilyen igénytelen vagy, vagy csak a szádban szeretsz rohasztani dolgokat? Azt a fogat pedig drága nem a fogorvos törte el, te hagytad úgy szétrohadni, hogy ne lehessen ráfogni. Egy fog azért nem törik el olyan könnyen, kivéve ha sikerült jól szétpudvásítani, még ha te azt nem is látod. Nagyon ocsmány hozzáállás az, mikor vki beállít ilyen szájjal a fogászatra és akkor elkezdi, hogy a fogorvos hogy törte el. És a te felelősséged hol van a dologban? Te aki a fogadat nem vagy képes mosni (ugye tudod, hogy az ilyen szájnak olyan a szaga, mint a sz*rnak?), de azt jól meg tudod állapítani ki mit rontott el? Akinek a legalapvetőbb higiéniai dolgok betartásával is gondja van, az nem áll ott IQ szinten, hogy bármiről véleményt alkosson. Azt meg végképp nem értem, hogy aki ilyeneket érlel a szájában, az mégis mire számít, mi fog történni? Elmondom én: egy szép nap iszonyú fájdalmakra ébredsz, visítva fogod verni a rendelő ajtaját, hogy lássanak el, a zselésre szétrohadt fogadat darabokban kell majd kibányászni egy óra alatt (mindeközben kint várakoznak azok az emberek, akik hónapokkal korábban már bejelentkeztek erre az időpontra), aztán még te leszel felháborodva, hogy 1 nem lehet megmenteni a fogadat 2 mégis mi tart eddig egy foghúzásban.
2018. okt. 19. 13:25
6/7 anonim válasza:
Mi van ötödik, ki kellett valamit adnod magadból? Amúgy ennél nem lehetne valami vékony gyökérfogóval benyúlni és kiszedni onnan? Mert a vésés komolyabb dolog, ha valami kontár vagy idióta csinálja lehet ki is nyírja. Némelyik meg úgy gondolja hogy bármit megtehet.
2018. okt. 20. 01:39
7/7 anonim válasza:
A gyökérfogó feje úgy tudom ilyen kanálszerűre van kialakítva, és ha elég rugalmas a csontja talán ki lehet szedni vele a gyökeret.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!