Az nagy baj, ha nem tömetem be a fogam?
Az egyik alsó rágófogam lyukas volt és első alkalommal fúrták, gyógytömést tettek bele. Másodjára mikor visszamentem gyökérkezelni kellett és kaptam gyógytömést újra. Viszont nagyon fájt a gyökérkezelés, tehát nem mertem visszamenni harmadik alkalommal, mert attól féltem, hogy újra gyökérkezelni kell és nem végleges fogtömést kapok. (Tudom gyerekes :’D , de iszonyat kellemetlen volt)
Ez májusban volt. Már rég kiesett a gyógytömés a fogamból, viszont egyáltalán nem fáj. Persze az irritál, hogy mikor eszek minden belemegy és állandóan még külön kell tisztítanom fogpiszkálóval, de elkerülhetetlen. De ezen kívül nincs vele semmi gond.
Ha nem fáj akkor gondolom teljesen kiölte az idegeket a fogamból. Viszont milyen következményei lesznek ha nem tömetem be? Félek hogy újra gyökérkezelnék, ezért nem merem vállalni, hogy elmenjek..
19/L

A gyökérkezelés során elhal a fog(micsoda meglepetés).
Emiatt gyengébb lesz és bármikor eltörhet.
Menj vissza, már nagy dolgot nem fog csinálni.

Legrosszabb szövődmény a halál. A baktériumok szabadon közlekedhetnek a szájüreg és az alveolaris csont között a gyökércsúcson keresztül. Ott folyamatos gyulladást tartanak fent, ami a későbbiekben cisztához, tályoghoz vezethet. Ha fél dagadt arccal még egy pár napot elvagy otthon, rahúzódhat a mediastinumra vagy az agyra. Végkifejlet pedig a halál.
Szóval ha azt szeretnéd tudni, hogy mi lehet a legrosszabb következménye ha betömetlen marad, akkor fentebb látod a választ.

A páromnak sem lett befejezve, ő akarta, de hiába járt vissza időpontra (messze van az ő fogorvosa, máshoz pedig nen akart menni -.-) az orvos szinte mindig beteg volt, úgyhogy egy idő után megunta a felesleges utazgatást..
Neki pár havonta néhány napig iszonyatosan fájt a foga és szépen lassan darabokra tört... Ő már lezártnak tekinti a dolgot, hiába mondom neki, hogy menjen el az én orvosomhoz, nem akar - tudom, hogy be van sz rva, mert neki is nagyon fájt a gyökérkezelés

Letörik, ki kell húzni
Nekem is van két gyökérkezelt fogam, tavasszal begyulladtak, szörnyen fájt és csak úgy ment le a gyulladás ha nyitva volt hagyva. Nyáron nem mertem menni, nem is fajtak így az orvost messziről elkerültem. Most egy másik fog miatt kellett visszamennem, és mondta az orvos, hogy azokat be kell tömni, mert nem lesz jó vége. Megembereltem magam, kértem időpontot és majd betömi. Nem hiszem, hogy túl jó az ha nyitva van. Amíg nyitva voltak és jártam hetente tisztította ki. Mindig meglepődtem hogy hogy a fenébe van benne ennyi kajamaradék mikor én minden étkezés után kiszedek mindent belőle.
Tegnap óta nagyon elkezdett fájni a fogam, ha véletlen valami keményebb ételt eszek (mint pl chipset és belemegy) iszonyatosan szúr hiába tisztítom ki és mosom meg. A chipset ma már inkább el is kerültem.
Azt hiszem kénytelen vagyok kérni egy időpontot, de szerintem ebből gyökérkezelés lesz megint, ha már így fáj... :/

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!