16 évesen ha kihúzzák a bölcsesség fogamat az mennyire fáj és meddig nem tudok utána rendesen enni mekkora lesz a seb?
Szia!
Fiatal korban érdemes kihuzatni, talán akkor még gyengébb a gyökere azt mondják :)
Egyébként nagyon változó, kinek milyen élmény a bölcsességfog húzás.
Sok mindentől függ, milyen helyzetben áll a fog, milyen a gyökere. Nekem idén a két alsót húzták ki, az egyiknek több gyökere volt, azt majdnem egy órán át tartott, mire kivésték, műtötték, varrták. Ezután kb egy hétig volt kellemetlen, míg a varratot ki nem szedték. Addig óvatosan kell enni, inkább a másik oldalon rágni, mert a varrásba könnyebben beleragad az étel.
A másik alsó fogam gyökere full egyenes volt, az kb. 15 mp alatt egyben húzta ki a doki :) fájdalommentesen. Akár egy sima foghúzás... Aznap már vacsorázni tudtam, kicsit odafigyeltem rá amíg be nem forrt a seb, evés után óvatosan kiöblögettem, szóval ezzel abszolut nem szenvedtem, gyógyszert sem vettem be.
Hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!