Panoráma röntgen, vagy a fogorvosnál készült röntgen sugárzás károsabb?
Figyelt kérdés
2018. szept. 4. 14:39
1/12 anonim válasza:
A panoráma, de igazából ezeknek minimális a sugárdózisuk.
3/12 anonim válasza:
Ne már... még egy panoráma is töredéke annak a dózisnak amit mondjuk egy mellkasröntgennél kapsz...
4/12 Ypszilon1980 válasza:
Egy fogorvosnál nem kapsz akkora dózist, mint egy mellkas röntgennél, ráadásul a mellkas röntgen keménysugárral is készül, itt meg fog röntgenről van szó, az teljesen más, nem is értem az összevetést.
Minden sugárzás káros valamilyen szinten, megbetegíteni nem fog.
5/12 anonim válasza:
Azért ha esetleg el akarnák bliccelni, ragaszkodj a védőmellény használatához. Sajnos sok helyen hajlamosak nem adni, ha a "terhes?" kérdésre nemmel válaszol valaki. Pedig minden esetben jó az, ha fent van. És a pajzsmirigy védelme miatt is van elvileg külön védőcucc - ha nincs, akkor húzd picit feljebb a "mellényt", hogy védje a pajzsmirigyedet.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld mindenkinek!
2018. szept. 4. 22:48
7/12 Ypszilon1980 válasza:
Sajnos a köpenyt nem tudod feljebb húzni, panorámánál hátulról adják a köpenyt fel, bár van dupla köpeny, ami elől-hátul is véd, de az ritka, elég az oldalsó és hátsó védelem. Valóban van külön pajzsmirigy védő is, ezt nem annyira szokták használni, de persze kérheted is, ha nem adnak.
8/12 anonim válasza:
Hát, akkor én visszamegyek oda, ahol nemrég voltam, és ráborítom az asztalt a nőre... Azt mondta, hogy nincs külön pm-védője, de majd feljebb húzzuk a mellényt, az jó lesz úgy...
9/12 Ypszilon1980 válasza:
Ha végülis megoldható, de külön PM védő ilyen helyen nem szokott lenni. Csak azt nem értem, hogy ha a köpenyt hátulról adja rád, akkor mit húz feljebb, a PM elől van. Persze elképzelhető, hogy a köpeny olyan, ami elől-hátul véd, akkor úgy megoldható.
10/12 Ypszilon1980 válasza:
A másik kérdés, hogy amúgy meg feljebb húzta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!