Terhesség alatti fogíny fájdalom? Mi a teendő?
Figyelt kérdés
Régebben el rontotta a fogorvos a fogamat,azóta eléggé érzékeny és fáj .. Sokszor be gyullad .. nos most az a helyzet hogy gyermeket várok és nem tálaltam másik fogorvost csak aki régebben megcsinálta. Ilyenkor mi a teendő mikor terhesség alatt begyulladt a íny? Igazából annyit mondták nekem mennyek el és ne engedem hogy hozzányúljon. Ilyenkor ecsetelőt kell felírnia nem húzhatja ki nem tehet más.. nos ez igaz??2018. aug. 20. 21:47
1/4 anonim válasza:
Akkor nem kerestél eléggé, mert van elég fogorvos az országban. A fogínygyulladást pedig nem viszi le vmi ecsetelő, a kiváltó okot kell megszűntetni, ami a te esetedben különösen fontos, mivel a fogágybetegség koraszüléshez vezethet. Az az orvos pedig, aki felír bármit is úgy, hogy nem vizsgált meg, a diplomáját kockáztatja, így ez ebben a formában biztosan nem fog megtörténni.
2/4 A kérdező kommentje:
Természetesen vizsgálja meg ! Ő az orvos aláírom én is . De mióta le tört a fogam és ő megcsinálta ki idegelte be tömte azóta folyamatosan küszködők a fogammal .. És hidd 3l kerestem .. csak nem lehet utaznom 600 km . De valószínűleg jobban tudod
2018. aug. 21. 02:02
3/4 anonim válasza:
Menj csak el nyugodtan fogorvoshoz, majd ő megnézi és megmondja mit lehet csinálni, addig is kenegesd naponta ötször Gengigel géllel, ezt terhesek is használhatják, sőt, kifejezetten ajánlják. Drága, de nekem gyorsan levitte az ínygyulladást.
4/4 anonim válasza:
Nekem is nagyon nagy problémám volt, bár nekem már terhesség előtt is. Én fogínysorvadással küszködtem már kb 3 éve. Gyönyörüek a fogaim, de az ínyem katasztrófa. Soha,semmi nem segített rá,pedig nagyon drága cuccokat használtam. Én is így gondoltam, hogy ecsetelők, szájvizektől elmúlhat és kár hozzáérni, mert csak rosszabbodni fog a helyzet. Terhesség alatt rosszabbodott, már 4 ínyem mozgot, aztán mégis rávettem magam a fogidokira (ekkor voltam 20 hetes kb). Teljes fogkő csiszolást csinált, utána még 5-6 napot gyulladt volt, és vérzet, de aztán...óriási nagy változás...totál visszanőtt az íny, nem vérzik azóta, nem fáj. Szóval minél előbb majd keress egy jó fogorvost. Szedjél sok C vitamint, D vitamint, mossál 2szer fogat egy nap, fogselyem..és azután szerintem neked is helyre fog jönni :) sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!