Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha van 6 db tömött fogam az...

Ha van 6 db tömött fogam az nagy probléma a fogaim állapotát nézve?

Figyelt kérdés

Gyerekként elhanyagoltam a fogaimat(kb 13 éves koromig), aminek meg is lett a böjtje ezzel, de betömte őket a fogorvos évekkel ezelőtt. Most 24 éves vagyok, naponta 2x mosom őket 3percig (elektromos fogkefével), 2x szájvíz, mindene este fogselymezem őket.

Fenntartható így a fogaim egészséges állapota, vagy a tömött fogak nagy veszélyt jelentenek a jövőben, további lyukasodás stb stb?

2018. aug. 13. 18:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem probléma. Nekem 6 darab fogam van. Úgy értem összesen.
2018. aug. 13. 18:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Hány évesen?
2018. aug. 13. 19:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Minél nagyobb a tömött terület, annál valószínűbb hogy alászuvasodik valamikor majd. Nekem kb tíz évig bírta a BA 6os, aztán megjelent egy gennytasak oldalt. Nem fájt, csak néha feltöltődött aztán lelohadt vagy kifakadt. Mint kiderült a fogbél elhalt és pangott a fertőzés bent, gyökérkezelni kellett. Ellenőrizd őket félévente. Nekem is van vagy 7-8 kezelt fogam. 30f
2018. aug. 13. 22:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Genetika meg szerencse is kell.

Én is ápolom a fogam de most idén nagyon elkezdtek romlani. Én nem soká leszek 30 olyan kb 8 fogam ami nincs tömve, meg 2 hiányzik már :(

Folyamatosan járok fogorvoshoz mert falun sajnos 2szer van és 2-3 hét mire újra kapok időpontot. Sajnos így nem halad....

Persze szerencse is kell. Az egyik fogam 19 évesen kellett kihúzni előtte 7szer volt tömve....mindig kipotyogtak a tömések. Teszem azt ha először normálisan meg lett volna tömve akkor lehet meglenne még a mai napig is....

2018. aug. 24. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!