Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek ez normális?...

Szerintetek ez normális? Gyulladt fogat kihúzni, null érzéstelenítéssel,3 hónapos kismamának?

Figyelt kérdés
A sógornőmnek tegnapelőtt mregfájdult a foga, ma bement dokihoz. Kapott 2 injekciót, de a doki mondta, hogy gyulladt és fájni fog. Nem is hatott egyáltalán az érzéstelenítő, és úgy húzta ki neki. Üvöltött szegény lány, ilyet még soha nem hallottam, már rájuk akartam törni az ajtót! Mondtam is a doktornőnek, hogy egy hentes, nem fogorvos. A gyulladást kellett volna előbb kezelni, nem?

2018. aug. 7. 21:16
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
35%

1. amúgy te laikusként ne akard megmondani, hogy mit hogyan kell csinálnia másnak, mert fogalmad nincs

2. a barátosnőd nyugodtan mondhatott volna nemet is a kezelésre

A doki TÁJÉKOZTATTA, hogy fájdalmas művelet lesz, akkor mi a hiszti tárgya?

De mikor valaki úgy hanyagolja a fogát, hogy rohad és tök szar állapotban van, mit vár?

2018. aug. 8. 10:46
 22/36 anonim ***** válasza:
61%
Nem értem miért kell támadni a kérdezőt, remélem nem fogorvosok okoskodnak itt. Pont ezért rohad a magyarok foga, mert 80% fél fogorvoshoz járni a rossz élmények miatt.
2018. aug. 8. 11:30
 23/36 A kérdező kommentje:
Mondta a lány, hogy ne húzza ki, ha nagyon fog fájni, mikor hozzáért a fogóval, már sikított,mondta, hogy álljon le. De nem is ez e lényeg, csak kérdeztem, hogy ez normális-e, másnál is előfordult-e ez.
2018. aug. 8. 11:44
 24/36 anonim ***** válasza:
44%
Ha két nappal a húzás előtt fájdult meg neki a foga az azt jelenti hogy a szuvasodás akkor érte el a fogbelet, ilyenkor még nem szokott egy fog gyökérkezelhetetlen lenni. Meg az is elárul valamit hogy erről a dokiról sokaknak rossz a véleménye. Emlékszem az iskolafogász egyik középiskolai osztálytársamnak kihúzta a fogát mert azt mondta neki hogy fáj, és az egyik tanár ezen nagyon meglepődött, mert egy ilyen idős gyereknek nem szabadna kihúzni a fogát.
2018. aug. 8. 13:14
 25/36 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó, rosszul tudod. Nem is nagyon értem, mi alapján gondolod azt, hogy hallasz vmit, amihez ugyan távolról sincs közöd, de jól megmondod a tutit. Azzal a foggal bőven már nem az volt a gond, hogy éppen csak elérte a fogbelet, máskülönben nem dagadt volna fel és az érzéstelenítő is hatott volna (tudnád, ha tanultál volna erről és akkor nem kerülsz ilyen kellemetlen helyzetbe, hogy jól lejáratod magad még így ismeretlenül is). Hogy mekkora gyereknek szabad e húzni, megint nem tudom, hogy honnan veszed, de a tanárnő is maradjon meg a saját munkájánál, ugyanis de, van az a kirohadt állapot, amit nemhogy lehet, de ki is kell húzni. Nem az a baj, hogy te ezt nem tudod, hiszen nem ez a szakmád, hanem az a gond, hogy hallasz vmi kifejezést, amit ugyan értelmezni sem tudsz, de úgy használod, mintha szakértője lennél a témának (holott világos, hogy nem vagy az, olyan butaságokat írsz), félrevezetve ezáltal másokat. Azért majd ha a te gyerekedet viszed orvoshoz szuvasodás talaján kialakult csonthártyagyulladással, akkor azért nézd majd meg az orvos arcát, mikor kijelented, hogy ekkora gyereknek nem szabad húzni a fogát, mert az orvos erre egy temetkezési vállalkozó számát fogja megadni, ugyanis a butaságoddal megölted a gyerekedet.

Na ilyen az, mikor a végtelen arrogancia és az ostobaság találkozik. És ide a rozsdás bökőt, hogy még te leszel felháborodva, meg megsértődve, holott ki tudja ki fog neked hinni és ennek talaján elveszíteni egy pár fogát.

2018. aug. 8. 15:23
 26/36 Ypszilon1980 ***** válasza:

Távolról mi ezt nem fogjuk tudni megítélni, sok minden olyan történhetett, amit mi nem tudunk. Nem tudom azt elképzelni, hogy egy orvos erőszakkal kihúzza valakinek a fogát, tiltakozása ellenére. Azt elhiszem, hogy fájt neki és nagyon rosszul van most ettől, de ez elmúlik majd. Sajnos van, amikor már nem lehet kezelni egy fogat, viszont nem hiszem azt el, hogy ha sűrgős neki és kifizette volna a magánorvost, vagy elmegy szájsebészetre sűrgősséggel, akkor nem fogadják.

Borogassa, vegyen be fájdalomcsillapítót, ha lehet.

2018. aug. 8. 16:07
 27/36 A kérdező kommentje:
Ma már jobban van, lement a duzzanat is, a fájdalom is alábbhagyott. Köszi a válaszokat mindenkinek!
2018. aug. 8. 18:00
 28/36 anonim ***** válasza:
Számomra az előzményekből nem derül ki egyértelműen, hogy a húzás előtt is meg volt az arcduzzanat, vagy a húzás után alakult ki, csak az hogy előtte két nappal fájdult meg neki, ezért írtam hogy akkor érhette el a szuvasodás a fogbelet. Feltételeztem hogy nem akkor ment el fogorvoshoz mikor egy hónapja fel van már dagadva neki. Az hogy a húzás tényleg felesleges volt már nem fog kiderülni, ugyanis se egy röntgen se egy fénykép nem készült előtte a fogról, így nem is lehet utána nézni, utólag meg mindenki azt állít amit csak akar.
2018. aug. 8. 18:28
 29/36 anonim ***** válasza:
76%
Még csak annyit, hogy csonthártyagyulladás ugyebár nem csak szuvasodás miatt alakulhat ki, hanem egy rosszul gyökérkezelt fog miatt vagy egy durva foghúzás miatt. Szóval ilyen esetben ki az aki megöli a beteget?
2018. aug. 8. 18:58
 30/36 A kérdező kommentje:
Előtte nem volt feldagadva, csak fájt neki. Az duzzanat foghúzás után keletkezett, de mára már nem olyan vészes.
2018. aug. 8. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!