Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Másodszor felhelyezett fogkoro...

Másodszor felhelyezett fogkorona újra helytelenül?

Figyelt kérdés
Körülbelül 5 hónappal ezelőtt tört ketté egy felső rágófog, arra kaptam egy koronát, amivel múlthét péntekig szenvedtem (sokszor fájt, nem tudtam ott enni, begyulladt az ínyem, és mozgott), akkor leesett a korona, viszont a fogamból egy nagyobb darab is letört azzal együtt. A fogorvos azt mondta, hogy azért esett le, mert a begyulladt ínyem letolta a koronát. Ezért a duzzadt ínyrészt elégette, majd a letört fogdarabbal együtt (ami bőven kilógott a koronából) visszaragasztotta a koronát a kicsi megmaradt fogamra. Az ínyem másnapra szépen helyrejött, nem fáj, nem mozog, de a korona az ínyem leégetés miatt nem illeszkedik az ínyem alá, kilóg. Leeshet emiatt a korona?

2018. aug. 6. 14:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Letört fogat visszaragasztotta? Atyaég. Én a helyedben elmennék egy másik fogorvoshoz.
2018. aug. 7. 09:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Azt a letört fogat ki kéne pl húzni? Nyilván OKKAL gyullad be az ínyed is, mert bxott kezelni normálisan.

És UTÁNA imlantátum, pl. De menj el normális fogorvoshoz.

Nekem kettétört foggal nem is szórakoznak, hanem kiszedik, mert esélyes, hogy tovább törik.

2018. aug. 7. 11:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Azt a fogat le kellene csiszolni, felépíteni és új koronát rátenni, amelyik illeszkedik az ínyed alá, persze az is lehet, hogy ki kell húzni. Menj el másik fogorvoshoz, ehhez én többet nem mennék.
2018. aug. 7. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!