Úgy alakult, hogy el kell távolíttatni a jobb alsó 8-as bölcsességfogamat. Igazából "csak" nyomásérzékeny, de nem szeretném, ha később rosszabbodna a helyzet. Meg is van a "nagy nap" időpontja, viszont sajnos igen meleg lesz, kánikula még várhatóan 15 óra körül is. Nyilván, ezt két héttel előre nem lehet látni, amikor meg lett az időpont. Azt olvastam, hallottam, hogy nagy melegben nagyobb az esély egy komolyabb ödéma kialakulására, amit viszont nem szeretnék. Új munkahelyen kezdek nemsokára, ami miatt nem tudom, érdemes-e "halogatni", mert kérdéses, mikor tudnék elmenni máskor és milyen kieséssel járna a munkából. Meg sok ideg fut végig ott alul, nem szeretnék hosszabb távon sérülni, nem érné meg (a beszédemből élek), bár erre gondolom odafigyelnének. Mit tennétek a helyemben?
első körben konzultálnék a dokival, hogy ilyen nagy melegben ajánlja-e a műtétet, vagy inkább egy hűvösebb, mondjuk őszi napra tegyétek-e át.
2018. aug. 6. 13:00
2/6 anonim válasza:
Nekem melegben vették ki mind a 4-et, nem lett semmi bajom. Én biztosan kivetetném, mielőtt kezdek a munkahelyemen.
2018. aug. 6. 13:05
3/6 ftf1983 válasza:
Ha már nyomásra érzékeny, akkor ki kell venni. Télen, nyáron, tavasszal, ősszel is távolítanak el 8-as fogakat és, ha nem egy hentes csinálja nem lesz semmi probléma. Beavatkozás után be kell tartani néhány dolgot, mint például: 10 napig nem lehet semmilyen tejet, tejterméket, magvas dolgokat fogyasztani. Kerülni kell a nagyon forró és nagyon hideg ételeket. A fog helyét óvatosan tisztítani kell, stb.
2018. aug. 7. 10:21
4/6 anonim válasza:
Az a nagy műtét kb. 15 perc :D
Nem kell minden szart elolvasni, amit ezekről írnak, mert a 95%-uk felesleges ijesztegetés.
Nekem alsó 25 perc volt (a felső 5!), négy nap múlva már simán ettem, és két hét úlva kb. be is forrt.
A neten meg mindenféle borzalmakat olvasgattam előtte :D Szánalmas.
2018. aug. 7. 11:09
5/6 anonim válasza:
3-as, ez a tejes is csak otthon sláger :D, Svájcban húztak már 5 fogamat (baleset miatt), egyszer nem mondta a doki, hogy jaj, tejeset meg ezt-azt ne egyek...
Annyit mondott, hogy 3-4 napig másik oldalon rágjak. Ha begyullad az nem a tejtől fog, hanem a kontár munkától, vagy benn hagyott fogdarabtól.
2018. aug. 7. 11:11
6/6 ftf1983 válasza:
A tejes dolgot itthon sajnos nagyon kevés helyen mondják pedig fontos. Nálunk minden fogeltávolítás vagy szájsebészeti beavatkozás után elmondjuk, sőt írásban is megkapják mit lehet és mit nem lehet ilyenkor. Nálunk nem véletlen, hogy jó, ha 1%-nál van utána valamilyen probléma és a legtöbb pár nap után azt is elfelejti, hogy fogászaton járt. Ja, amúgy egy fogászati klinikán vagyok vezető, tehát nem csak úgy kitalálom a dolgokat ;)
Amúgy, ha jó az orvos egy bölcsességfogat pár perc alatt kiszed, ha komplikáltabb az eset azt is kiszedik 45 perc alatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!