Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfognak mi a funkciója?

Bölcsességfognak mi a funkciója?

Figyelt kérdés

Mind a 4 bölcseségfogam kinőtt és természetesen torlódást

csináltak a fogaim közt. Ugyanakkor nem merem kihúzatni őket, mert nem tudom van-e neki valamilyen funkciója, ill.

lesz-e valami negatív következménye ha esetleg kihúzzák.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

2010. jún. 19. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Az embereknek csak régen volt rá szükségük mivel elkoptak a fogaik így jól jött pár plusz fog.Ma már semmi hasznuk nincs.
2010. jún. 19. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Nincs, valóban ennek régebben volt funkciója, főleg a XX.század elejéig amikor még nem volt annyira menő ez a fogorvos dolog. Ma már nagy részben inkább csak a baj van velük, kevés a szerencsés ember, akinek normálisan, vagy egyáltalán nem nő ki. Én a helyedben kivetetném.
2010. jún. 19. 13:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Én meg pont az ellenkezőjét tudom! Az attól függ hány éves vagy és mennyire torlódtak a fogaid a szádban.Ha nem akarsz fogszabályozót,akkor egyszerűbb kihúzni igen,de attól a torlódás nem fog megszűnni.Viszont, ha van rá igényed és pénzed akkor menj el egy fogorvoshoz.Ő si azt fogja javasolni,hogy a kisőrlő fogaidat húzza,ki mert a bölcsességfog rágófog és egyáltalán nem felesleges,de a kisőrlő igen,és annak a húzása se kellemetlen...nekem is ez volt és én megtartottam a bölcsességfogaimat és a kisőrlők lettek kihúzva, és fogszabályozóm lett. a bölcsességfoggal semmi baj nincs csak nehéz mosni mivel nagyon hátul van és ezért hamarab romlik és torlódik a többi fog,de megoldható...Menj el egy szakemberhez( ne valami sintérhez)és ő megfelelő tájékoztatást fog adni!
2010. jún. 19. 16:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Igyekszek!

20 éves vagyok és hímnemű. A fogaim meg eléggé érdekesen vannak torlódva, leginkább a felső elülső négy (két metsző alá beigyekszik menni a mellettelevő miközben fölfele feszegeti) és főleg a baloldalon 2 fogam be van dőlve.

Akkor tegyük fel kiszedik a bölcsifogaimat és kapok fogszabit, de akkor nem lesz nagyobb gáz belőle?

2010. jún. 19. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!