Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Más is van így, hogy nagyon...

Más is van így, hogy nagyon rossz fogakat örökölt?

Figyelt kérdés
Kb. 6 fogam van tömve, 2 gyökérkezelve és már sajnos ötöt kihúztak. Próbálok vigyázni, mosom mindig, de most is fáj az egyik, a fogorvosomnak említettem, hogy azt látom hogy hiába mosom mégis romlanak, erre ő mondta hogy hiába mosom, nagyon rossz minőségű fogaim vannak és fognak is romlani, emiatt eléggé elvagyok keseredve:c
2018. júl. 18. 14:39
 1/2 anonim ***** válasza:
0%

Rossz fogakat nem lehet örökölni, esetleg nagyobb hajlamot a szuvasodásra. Ha valaki egyszerű módon törődik a szájüreg ápolásával, sokáig ép fogazata lesz. Némelyeknek pedig nagyon keveset kell tenniük, hogy jó fogaik legyenek.

Ahogy köztudott, a fogak ápolása nagyon megerőltető munka, azért sokan elhanyagolják.

2018. júl. 18. 14:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Pedig lehet.

Kiskorom óta minden nap 3x mosom, selymezem, használok rá külön védő fogkrémet is, járok félévente fogorvoshoz, mégis már 18 éves koromra 10 fogam tömve volt.

29 vagyok, és már négyet ki kellett szedni, mert random eltört, mikor ráharaptam a mandulára vagy dióra, pedig nem ávltoztattam semmit a szájápoláson és szedek kalciumot meg ilyeneket.

A párom nem foglalkozik feleennyit sem a fogával, értsd van hogy 2-3 napi fogmosása is kimarad, selymet hírből ismeri, aztán 35 évesen vagy egy tömött foga és ennyi.

2018. júl. 19. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!