Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogkőtől lehet érzékeny az...

A fogkőtől lehet érzékeny az egyik fogam?

Figyelt kérdés

Fogkő okozhat fogérzékenységet?

Az alsó fogsoromban,elől,az egyik fogamnál,ott mögötte van csak fogkő és mintha akörül a fogam körül is érezném.

Nem nyilalló érzés,meg nem is fájdalom,csak olyan nagyon-nagyon picit,enyhén," mintha " egy nagyon kicsit olyan szellős érzés lenne néha.

De most 2 napig abszolút nem éreztem.

Most megint érzem este óta,de nem tudom eldönteni,hogy mit,mert nem annyira jelentős az érzés.

Csak fogkövem van ott és picit sötétebb rózsaszín az íny ott.

Hétfőn mindenesetre bejelentkezem a fogorvosomhoz fogkő eltávolításra,amúgy is szoktam járni 1-2 évente.

Szóval az a kis furcsa érzékenység adódhat a fogkőből?

Hidegre,melegre,rágásra NEM érzékeny,evés közben nem érzem. Csak így,hogy nem csinálok semmit,de akkor se mindig.

Mi lehet ez?

Köszi

24L

2018. júl. 8. 02:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet a fogkőtől. Begyullad tőle az ínyed, elkedz visszahúzódni, egy idő után nem takarja el teljesen a gyökeret és akár ki is hullhat. Nyilván nem 1 hét alatt játszódik le ez a folyamat, de lehet érdemes lenne sűrűbben járni leszedetni.
2018. júl. 8. 09:04
 2/4 A kérdező kommentje:
régebben ugyanúgy volt ott fogkövem, kb 5-6 évig,majd leszedettem és ugyanúgy semmi baja nem volt.Legutóbb 2 éve voltam.Most csak nagyon picike fogkő van azon az 1 fogon.Leszedetem jövő héten.Nyilván a fogkihullás elég messze van....ahhoz vagy 8-10 év kéne...ezen az oldalon miért mindenki a foghullással jön? ....
2018. júl. 8. 09:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Mert a fogkő azt okoz. De kérdezd meg a fogorvost és el fogja mondani, hogy milyen sűrűn kéne járni leszedetni
2018. júl. 8. 12:47
 4/4 A kérdező kommentje:

általában 6 havonta,de mondta,hogy nekem elég évente.

Nyilván tudom.Más kérdés,hogy mikor jut eszembe elmenni,mert ha van is,minimális és panaszom sincs soha,így elfelejtem.

De a kérdésem nem ez volt.

Köszönöm a válaszokat.

2018. júl. 8. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!