Hány év a csontbaültetett fogak átlagos élettartama?
Nyűgösek a fogdokik is.Fűzögetni kell őket hogy mentsenek.
Pedig én meg az vagyok aki tart a fogorvostól de kértem már érzéstelenítés nélkül gyökérkezelést,bírom a fájdalmat inkább az mint amikor a szurit szúrják be.
Nekem meg pont nincsenek millióim de legszívesebben mindennap mennék hozzá,hogy fúrjon faragjon a doki csak sokan mindent húzni akarnak.
160E től van kerámia implant de ez még nm a teljes költség és nem szívesen rakják be.
Annyira jó volna ha volna doki aki PEEK biomúanyag kerámiával dúsított gyökeret ültetne be de nálunk ellenzik.
Mindig érzem a fémkerámia koronáim hogy olyan melegebbnek és bizseregőnek érzem ha ráteszem a nyelvem,mindegyik fogam begócosodott majdnem alatta.Ezt a rendes fogaimnál nem érzem.
Erre csak annyit mondanak pszichiátria és gyógyszer.Basszus..
Kiderült digitális röntgenen hogy a híres neves magán doki,jószerivel nem is gyökérkezelte le a gyökereimet és úgy rakta fel a koronáimat.
Amikor benn volt ideiglenes műanyag korona pár napig,imádtam.Nem volt ez az idegen érzés.
Szívesen viselnék hosszútávú technikusi koronát.
Amúgy építettem egyszerű gitártorzítót és hallottam a különböző kondenzátorok közötti finom különbséget.Szóval tudom miről írsz.
#3 Azért láttam olyan videót amikor kalapáccsal verték be a fatönkbe a cirkon kerámia implantátumokat.Bírták.
Személyesen mondta nekem doki aki vizsgált,hogy a titánium is törik néha.
Az a baj hogy ha kétrészes az implant,mert mondjuk muszáj mert szögtört kell.
Hiába van ugye akár a horgászbotok analógiájára akármilyen cső horgászbot is, akkor is a tömör üvegszálas a legelnyűhetetlenebb.
Az egyrészes tömör kerámia az erős.
Tiszteletem.
Én vagyok aki a Peek-ről írtam.
Sajnos 100E forintal a zsebemben csak elnézően vigyorognak a magánrendelőben és elküldenek hogy problémás beteg vagyok.Nem tudom hogy 2-3millióval a zsebemben megkapnám e azt amit szeretnék.
Szigorúan véve a cirkonium csavaros implant is fémnek számít és ezt orvos írta egy hozzászólásban aki Cougolic termékét használja.
A francia Dr. jean-Pierre Cougoulic fejlesztette ki a Biopik implantot Peek anyag ásványi anyaggal töltve megnövelték a csontosodást.
Fordítóval az orvos szavai:
Dr. COUGOULIC szerint:
"A PEEK egy poliaromás félig kristályos hőre lágyuló műanyag, kiváló mechanikai tulajdonságokkal:. stabil és ellenálló: kémiai és dimenzió
. rezisztens a sóoldat hidrolízisére
. A sterilizálható többször is változhat
. rendkívül biokompatibilis
. FDA szabványokkal
A csontsejtek reakciója nagyon hasonló a titánhoz.
Egy másik, jobban teljesítő anyag létezik: a BIOPIK (r), amely a legjobb biokompatibilitással rendelkezik, mint a titán vagy a vele társult titán, PEEK a β TCP-vel és egy speciális felületkezeléssel
A fogászati implantátumok néhány különböző vonalát egy fiatal cég gyártja Franciaországban. Néha kiváló eredménnyel használom, főként utólagos kitermeléssel.
Számomra a BIOPIK (r) legjobb tulajdonságai: Több biokompatibilis, METAL FREE és ISO-ELASTIC a csonttal. A gyógyulás nagyon gyors és tiszta."
Erre mit ír egyik magyar fogorvos az oldalán és az akadémia nem javasolják,nem támogatják.
Rendszerváltáskor szétverték a teljesen magyar gyártását Diakor Denti kerámia implantátumnak,de legalább külföldön gyártják nekünk.
Bécsben a világon egyedülállóan a kihúzott fogat cadcam cirkonból lemásolják és bekalapálják mint amikor a balesetben kiesett fogat reimplantálják illetve fogátültetéskor amit egy két magyar orvos is csinált,természetesen a páciens saját fogát egy másik helyre.
Azt már el sem merem képzelni mi lenne ha Biopik PEEK anyagból-a csontól alig valamivel keményebb elasztikus tulajdonságúból- a bécsi Bioimplant megcsinálná és beültetné!
Lehet nálunk van PEEK abdument fejrész és korona is ebből az anyagból Bio Hpp PEEK korona néven(olyan 50-72-80-109E ft)
Ez lenne a tökéletes fogpótlás ezidáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!