Fogszabályzótól tényleg kilyukadnak a fogak? Milyen károkat tud csinálni, fogkiesés ilyesmi?
Nem a fogszabályzótól lyukadnak ki a fogak, hanem attól hogy az illető elhanyagolja a fogápolást és nem tarja be az orvos által előírt tanácsokat.
Egy fogszabályzósnak minden étkezés után (kb. 15-20 perc szünet javasolt) naponta 3x fogat kell mosnia. Ez azt jelenti hogy minden főétkezés után és a napközbeni nassolást is minimalizálni kell.
Bővebben:
A szájhigiéniára kell figyelmet fordítani,amikor teheted (napi 2-3,én 2x szoktam) mosd meg a fogad,majd a spéci fogkefével is rendesen körül kell sikálni a rögzített tappancsokat. Ezután én ajánlom a fogvájót, a maradékot így ki tudod szedni a picike kampók közül (erre rakják rá 6-6 hetente a gumikarikákat, váltogatják).
A kaják közül a héjas dolgok nagyon szemetek tudnak lenni. Pl.: a popcornnak az a szemét része, borsó/kukorica/barack /alma/egyéb héja.Ja meg az olvadt sajt. És a mák,fujj.
Én attól félek csak,hogy alatta majd más színű lesz a fogam,mint azon a területen,ahol lényegében szabadon van,,és nincs rárögzítve az a fém...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!