Mi a fenéért fájhat még mindig a fogam?
Előre is köszönöm aki elolvassa és próbál tanácsot adni!
Másfél hónapja kezdett sajogni a mélyen tömött alsó 5-ös fogam. Egyből elmentem a területileg illetékes fogorvoshoz, hogy megelőzzem a nagyobb bajt. Kopogtatták, hideget raktak rá, ezekre egyikre sem reagált igazán a fog, ezért azt mondták nem nyúlnak hozzá.
Viszont továbbra is sajgott, kifejezetten az a fogam. Egy hónapig bírtam, kétnaponta gyógyszereztem magam közben.Visszamentem, ismét kopogtatták, erre megint semmi, a sajgás állandó, de ingerekre nem rosszabbodott ezért ismét elküldtek. Rá két napra alig tudtam aludni annyira erős lett a fájdalom, de nem lüktetett továbbra sem "csak" fájt maga a fog. Megelégeltem, elmentem magánúton egy fogorvoshoz, aki elkezdte gyökérkezelni az adott fogat. Második alkalommal tisztogatta a gyökércsatornát, de ekkor is még két injekció kellett hozzá. Ami érdekes, és mondtam is neki, hogy hiába az injekciók, folyamatosan sajgott kezelés közben a fogam, de nem attól amit csinált, azt nem is éreztem kivéve mikor a gyökércsúcsig ért a tűvel, az borzalmas volt.
Hazafelé még két injekció bennem volt, akkor is fájt. A fogorvos azt mondta nem érti, maximum legközelebb is csak gyógyszert cserél benne.
Ami a legrosszabb, hogy érdemi javulás a kezelés megkezdése óta sem történt. Ezzel fekszem, ezzel kelek, hogy fáj a fogam, és próbálok 1-1 napot kihúzni úgy, hogy ne vegyek be gyógyszert mert már sokallom hogy lassan két hónapja bogyókkal tömöm magam.
Gondoltam az ínyemre, de azt csak látták volna valamelyik helyen ha azzal van a probléma..
El vagyok keseredve, az orvosok széttárják a kezüket én meg folyamatos fájdalomban vagyok ami kihat a mindennapjaimra.
A kérdésem... merre tovább, ti mit tennétek?
Köszönöm még egyszer aki végigolvasta, kicsit hosszú lett...
28/N
Akkor rosszul fpgalmaztam bocsánat..
2D panoráma és Ct is készült (amit mondasz,hogy minden szögbe forgatható)
Előrébb hozattam a következő időpontom péntekre...belezakkanok ebbe a folyamatos fájdalomba :( Olyan mintha maga a fogágy fájna vagy nem is tudom az a baj megfogalmazni is nehéz és őrjítő hogy a röntgeneken SEMMI nem látszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!