Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogorvosi szék elforgatható?...

Fogorvosi szék elforgatható? Mindig jobb oldalt van a doki?

Figyelt kérdés
Jobb felső 6 os fogam belső (nyelv felőli rész) oldalán, ráadásul fognyaktól indulva el van feketedve. Gondolom sürgösen be kéne avatkozni. Na ahhoz hogy fér hozzá az orvos? Egyáltalán hogy látja? Mert mindig minden orvos a páciens jobb oldalán van, az öblögető meg jobboldalt.

2018. máj. 11. 21:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Öblögető bal oldalt. Igen ez pontosan így van. Mondjuk úgy fér oda, hogy mögötted van. A széket lehet állítani fel és le. Nem kell, hogy ülő helyzetben legyél rajta. Simán oda fér minden foghoz amúgy jobb oldalról...
2018. máj. 11. 22:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Csak nem látja, mert a fog takarja a belső felszínt. :
2018. máj. 11. 23:19
 3/10 Metionin ***** válasza:
100%
A tükörrel látja.
2018. máj. 11. 23:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A műszerek is jobb oldalt vannak!

[link]

Vannak egyébként balkezes székek, ahol fordítva van.

Egyébként szoktunk tükröt használni, így néz ki:

[link]

2018. máj. 13. 00:44
 5/10 A kérdező kommentje:

Oké, van tükör. Ezt tudtam korábban is. De akkor egyik kézzel a tükröt kell tartani, ami ha nem párásodik be, akkor a fúró fröcsögi össze.. A tükör pedig tükörképet mutat. Hogy lehet úgy precíz munkát végezni? Ráadásul a könyökök/alkar most tutira nem lesz megtámasztva.

Amikor a bal oldali fogamat csinálták, akkor is kicsit rámtámaszkodott az orvos. A mellkasomon volt (legalább) az alkarja. Ez nem zavart, mert doktornő, én meg nem vagyok meleg. Sőt, volt olyan doktornő is, aki már simán vizsgálatnál is majdnem hogy körém fonódott. Csípője, dereka kb a hasamat oldalakat támasztotta.

2018. máj. 13. 20:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, ne legyél már ennyire szerencsétlen és tudatlan. Szerintem nem tanulják meg, hogy kell csinálni? Nincs tapasztalatuk hozzá? Másoknak vajon hogy csinálják? Majd oda mész és kiderül, hogy fogják megcsinálni....
2018. máj. 13. 21:05
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok a szerencsétlen. Csak van valamicske tapasztalatom, hogy milyen műhibákat csinálnak a fogorvosok az amúgy könnyen hozzáférhető helyeken is. Az egyik nem látja a lyukat, aztán valahogy betömi, fél évre rá be is szakad, mert alárohad.

A másik buborékosan töm, alábélelni luxus. Ugyan minek?! Még egy egész mm volt a pulpakamráig. Persze kompozit tömés, persze UV lámpát nem látott! Találjátok ki, mi lett a végeredmény!

A harmadiknak kiszalad a fúró a kezéből, 2 szer is. Mit gondolsz hol állt meg? Persze, hogy a kezelt fog -addig ép- barázdájánál, meg aztán a másik fognál. Tömésnek pereme van, stb stb.

Szóval informálódnék. Mert elrontani 3 mp alatt el lehet. De ha úgy van, akkor rááldozok egy kicsivel többet, hogy ne csak 2-3 évig legyen használható az eredmény.

2018. máj. 13. 21:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Első válaszoló. Amúgy nem értettem: Mi van mögöttem?
2018. máj. 13. 21:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha bepárásodik a tükör vagy lefröcsögi a fúró akkor megáll megtörölni, nem esik kétségbe... Egy kényelmes testtartással (azaz térd és könyök is derékszöget zár be, és téged is eszerint dönt hátra, stb. stb.) egy fogorvosnak meg kell tudni oldania a fúrást egy tükör segítségével. Az hogy "kicsavarodik" hogy tükör nélkül is lásson, az az ő döntése, ha úgy akarja csinálni, legfeljebb fájni fog a dereka pár év múlva...

Simán lehet tükörből is precíz munkát végezni, bár nyilván nehezebb...

Nem kell az alkarnak támaszkodnia, szabály szerint a fúrót úgy fogod meg mint egy tollat, és a gyűrűs ujjal támaszkodsz ahol tudsz (pl. másik fogon).

Ha buborékosan töm, rossz a tömés széle, megszalad a fúró, stb. az természetesen műhiba. Mondjuk azt nem hiszem hogy az UV lámpát elfelejtette volna kompozittömésnél, az tényleg lennea... lehet cement tömést kaptál.

Alábélelés meg nem kell (hacsak nem nyílt meg picit a pulpakamra vagy ilyesmi).

2018. máj. 13. 22:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem cement volt, hanem egy öreg odvas paraszt orvos. Igénytelen tulok. Tutira nem lámpázott, még rá is kérdeztem. Lefagyott. Az aszisztense mentette ki. Az a fog majdnem elhalt. Most csináltattam meg nemrég. A hideget is csak akkor éreztem rajta amikor már teljesen ki volt takarítva, mélyre furva. Na ezért kell az alábélelés. Meg mert az nem zsugorodik.

Te nem vagy még orvos, ugye?

2018. máj. 13. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!