Bölcsességfog műtét után ez normális?
Csütörtök reggel volt a műtét, ami 45 percesre sikeredett, a jobb alsó bölcsességfogamat szedték ki. A doki szerint a gyökér nagyon mélyen benne volt a csontban.
A műtét után volt némi fájdalom, de az hamar elmúlt, másnap reggel már szinte semmit nem éreztem. A szájzárat persze én se úsztam meg, de tudom, hogy ez természetes dolog ilyenkor. Ellenben az arcom nagyon durván felduzzadt. Tudom, hogy ez is természetes, csak a kérdés, hogy meddig természetes? Kívülről nem látszik olyan nagynak a duzzanat, de "belülről" már jóval nagyobbnak érzem. Úgy érzem, mint ha kifejezetten a torkom lenne begyulladva. Ergo enni alig tudok (pépesített ételről van szó), mivel minden egyes nyelés egy kínszenvedés, tényleg alig tudok nyelni. Jelenleg ez a legirritálóbb az egészben. Mi lehet a probléma?
A bal alsómat már pár éve kiműtötték (az egy 1 órás kaland volt), így nekem az a viszonyítási alap. Ott is voltak hasonló problémák, de azért bőven le tudtam nyelni az ételt a műtét utáni napokban, nem volt fájdalmas a nyelés. Ezért olyan furcsa nekem a mostani helyzet. Igaz, akkor kaptam antibiotikumot is, most viszont nem kaptam.
Csütörtökön megyek vissza varratszedésre. Vagy esetleg nem kéne addig várnom? A duzzanatot rendszeresen jegelem és gyulladáscsökkentővel egybekötött fájdalomcsillapítót is szedek.
Valószínű azért fáj, mert fáj a csont, meg a sebed, és átterjed oda is.
Nyugi, ha nem vérzik, nem pusztulsz meg a fájdalomtól, nincs genny, akkor lassan el fog múlni.
Hát éppenséggel 4 napon keresztül szivárgott a vér, amit szintén furcsának találtam. De a 4. nap végére ez megszűnt.
Meg úgy általában véve is jobban vagyok most már. A nyelés most már egész jól megy, a duzzanat is sokat lohadt, kívülről már nem látszik (bár belülről még érzem).
Igaz, azóta szedek antibiotikumot és normális gyulladáscsökkentőt.
Köszi a válaszokat! :)
Igen, ott írták fel a hiányzó muníciót.
Csütörtökön varratszedésnél pedig megpróbálok egy röntgent is intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!