Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ideiglenes lakcímmel igénybe...

Ideiglenes lakcímmel igénybe lehet-e venni az ingyenes fogorvosi ellátást?

Figyelt kérdés
Állandó lakcím másik megyében van.
2018. ápr. 25. 10:16
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Igen.
2018. ápr. 25. 10:30
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Igen, de óvakodj tőle. Az állami fogászatokon szinte csak sintérek rendelnek, én biztosan nem engedném egyiknek sem, hogy hozzá nyúljon akár egyetlen fogamhoz is.

És nem, nem rosszindulat, de sajnos rengeteg embert ismerek, aki megjárta SZTK-s rendelésen.

Olcsó, silány minőségű anyagokkal dolgoznak, kontárkodnak és több kárt csinálnak, mint hasznot. Persze, nem mind ilyen, de én nem kockáztatnék.

Az INGYENES kifejezés pedig nem helytálló, ugyanis ezeket a mengeléket a tőlünk levont járulékokból fizetik...

2018. ápr. 25. 13:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Masodik válaszoló! Én meg rengeteg ellenpéldát tudok, ráadásul az SZTK-s orvosok zöme tart magánrendelést is, azon egyszerű okból, mert az állami finanszírozás a béka hátsó felétől kilóméterekre van leljebb. Azonkívül jobb, ha tisztában vagy egy olyan aprócska részlettel, hogy magánhelyre az megy dolgozni, aki akar, különös tekintettel a frissen végzett, nyilvánvalóan gyakorlatlan fogorvosokra, akiknek egy tömés nem azért tart egy óráig, mert olyan kis precízek, hanem mert annyira tapasztalatlanok még. Persze vannak hozzád hasonló, ritka különleges emberek, akikhez nem nyúlhat akárki, csak olyan, akinek külön kell fizetni 15ezer forintot egy tömésért, aztán hogy tényleg annyival jobb lesz e, mint amit ugyanaz az orvos, ugyanazzal az anyaggal csinált volna az SZTK rendelésén (bizony :)), majd elválik. Mindenesetre a te lelkivilágodnak jobb, hogy külön fizettél érte és hiszel benne, hogy jobbat kaptál, holott jó eséllyel nem.
2018. ápr. 27. 14:14
 4/6 anonim ***** válasza:

"aztán hogy tényleg annyival jobb lesz e, mint amit ugyanaz az orvos, ugyanazzal az anyaggal csinált volna az SZTK rendelésén (bizony :)), majd elválik."

Hát épp ez az, ami nem igaz. Az én fogorvosomnál 24e forint egy tömés, ami soknak sok, de még egy sem jött ki soha, amit ő csinált meg, azzal soha nem volt gond. A titka annyi, hogy a létező legjobb minőségű anyagokat használja. Az SZTK-val az a baj, hogy az állami finanszírozásból egyszerűen nem lehet mást megfizetni, mint a legsilányabb tömőanyagot. HA szerencséd van, akkor a szakértelem adott, de a minőség akkor sem biztosított.

2018. ápr. 28. 19:12
 5/6 A kérdező kommentje:
Végül is csak az asszisztensnő akadékoskodott, hogy menjek az állandó lakcímem szerinti fogorvoshoz. A doktor úr fogadott, megcsinálta a fogam harmad annyiért mint egy magán fogorvos. Kedvesen még hozzá tette, hogy majd a magán rendelésén fizetnek a páciensei. Teljesen meg vagyok elégedve vele, és az ellátással is. Továbbá az anyagok sem silányabbak mint a magánrendelésen. Fogpótlásról volt szó. A maszek fogorvosnő a frissen betömött - felépített fogam akarta lecsiszolni - amit Ő csinált darabját 15-25 ezer forintért - hogy majd a hiányt pótolja egy hármas híddal. Potom 120 ezerért. A körzeti fogorvos csapos megoldással egy fogat pótolt 30 ezerért, egy héten belül. Szóval jól sült el a dolog, csak az asszisztensnő akadékoskodott az elején...... Köszönöm a válaszokat!
2018. máj. 8. 20:02
 6/6 anonim válasza:
Nem. Én ugyanígy vagyok. Mindig fizetnem kell sajnos
2023. ápr. 29. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!