Ilyenkor hogy szedik ki a fogat?
Figyelt kérdés
Az egyik bölcsességfogam majdnem teljesen házrafelé áll és a doki szerint ráadásul a csontba is be van ágyazódva, mostanában pont ott elkezdett fájni az állkapcsom (egy másik fog is van ott ami bajos de az máshogy fájt anno) semennyire nem törte át az ínyt, ilyenkor hogy tudják kiszedni?2018. ápr. 24. 08:08
1/9 anonim válasza:
Kimütik, azaz az állcsontból kivésik.
Ezt természetesen altatásban végzik, viszont ha rendszeresen problémákat okoz a fog, akkor feltétlen megéri (de csak tényleg jó szájsebésszel) megcsináltatni.
A mütét után pár napig/egy hétig lehetnek fájdalmak, arcdagadás, szájzár, utána viszont nem lesz többé gond vele.
2/9 anonim válasza:
Kapsz érzéstelenítőt aztán picit megvágják az ínyedet és kiszedik a fogat szerintem darabokban.
3/9 A kérdező kommentje:
Hát, remélem ki lehet csak úgy szedni, ismerősöm mesélte neki kellett csontot vésni hogy kiszedjék, ébren elég fura érzés de utána elmondása szerint mocskosul fáj
2018. ápr. 24. 10:19
4/9 anonim válasza:
Dehogy végzik altatásban :D
Kapsz érzéstelenítőt és kivésik. JÓ szakembernek nem sokkal macerásabb, mint húzni, nyugi.
5/9 anonim válasza:
Ha kontárkodnak, persze, hogy aztán fáj.
Nekem kettőt műtöttek ki (20-25 perc volt darabja), fúrta, véste, jól megszenvedett vele, de nulla panaszom volt aztán.
Jegeltem azonnal, és szedtem 4 napig az előírt gyulladáscsökkentőt, és a pépes kajálást leszámítva vígan éltem az életemet. :)
6/9 A kérdező kommentje:
#5 pépes kajálásnál mondjuk lehet gondban lennék, foghúzás után tejterméket nem lehet enni, műtét után meg csak pépeset.... mi az ami nem tejtermék de pépes? Kb a gyümölcspüré jut eszembe de azon nem tudom ki tud elélni napokig.
2018. ápr. 25. 05:58
7/9 anonim válasza:
Akármit tudsz pépesíteni. Még a húst is. De annyyira nem veszélyes ám..rágni tudsz majd óvatosan. Legalábbis én tudtam mindkettőnél. Meg nekem implantátum beültetésem is volt..az hidd el rosszabb és túléltem.
8/9 A kérdező kommentje:
Fuh, nagyon nagy szerencsém volt, a hülye bölcsességfog egyenlőre még nem akar kijönni, csak egy közelben lévő fog durrant be amin volt egy jó nagy tömés, doki kifúrta, gyökérkezelte, tett bele ideiglenest aztán mehettem isten hírével, 20 perc volt, megkérdeztem azért a bölcsességfogat de szerinte olyan mélyen van és annyira hülyén hogy simán meglehet sosem fog kinőni (anyának is talán egy bújt ki csak)
2018. ápr. 26. 12:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!