Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez most igaz? Napi kétszeri...

Ez most igaz? Napi kétszeri szájvíz használata sok?

Figyelt kérdés

Én napi kétszer mosok fogat és mind kétszer használom is a szájvizet, de most elbizonytalanodtam, mert itt böngészés közben ezt olvastam. Ide másolom remélem nem tilos.

20-30 perc múlva. De jótanácsként mondom, hogy nem kell minden nap szájvizet használnod. Elég időszakosan, vagy ha seb van a szádban, vagy mondjuk hetente egyszer. Ugyanis ha minden nap öblögetsz kiírtod a szájban lévő baktériumokat, nem csak a rosszakat, a jókat is. Felborítod az egyensúlyt, ami pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szervezet megfelelő immunválaszt adjon a fogbetegségekre.

Ez így van tényleg???? Még anno a szájsebész mondta, hogy használjak szájvizet, mert sokszor be volt gyulladva az ínyem, de mióta használok szájvizet nincs ezzel problémám, de ez igaz lenne, hogy kinyírom vele még a jó bacikat is?

2018. márc. 25. 13:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

en is naponta 1-2x szájvizezek erre lett kitalálva sőt dima fogmosástol nem érzem tisztának a fogaim csak ha dzajvizezek is

erre van kitalálva lehet használni

szerintem nem igaz amit olvastál

2018. márc. 25. 13:10
 2/3 anonim ***** válasza:
46%
Én olvastam hasonlót és lehet van benne igazság. Olyasmit is olvastam hogy a rendszeresen szájvizet használóknál nagyobb az esély a cukorbetegségre, mert a szervezet számára hasznos baktériumokat elpusztítja a szájvíz, stb stb.. Én is szájvizezek minden nap, de hogy igaz-e nem tudom.
2018. márc. 25. 17:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm mivel nekem segít, ezért én továbbra is kétszer fogom használni hiszen azóta nem igazán gyullad be az ínyem.
2018. márc. 26. 04:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!