Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ilyenkor kelleni fog gyökérkez...

Ilyenkor kelleni fog gyökérkezelés?

Figyelt kérdés

Van egy fogam (bal felső legutolsó amiből hiányzik egy darab, sosem fájt de a nyelvemmel érzem hogy ott bizony van egy jó nagy hiány.

Elég hülyén fájnak a fogaim, volt amiben egy hatalmas szuvasodást kellett betömni, egyszer sem fájt míg egy másik miatt napokig cataflamon éltem és a falat kapartam mire kiderült hogy egy aprócska lyuk volt csak amit érzéstelenítés nélkül be tudott tömni a doki.

Nagyon félek a gyökérkezeléstől, főleg hogy ma egy elég fájós fogat tömtek be és kb 15 perccel utána úgy elkezdett fájni hogy végigsírtam a hazautat szóval a fogorvosból elég egy időre, 2 hét múlva megyek vissza a hiányos fog miatt.

Akinek volt ilyen foga, elég ha pótolják a hiányt vagy mivel nem fáj és soha nem is fájt lehet hogy elhalt és nyertem egy gyökérkezelést?

2018. febr. 13. 23:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Akkor kellene ha a gyoker be van gyulladva, ezt rontgenen meg tudjak allapitani h van e a foggyoker korul gyulladas v sem, de ezt te is erzed, mert eleg fajdalmas. Joval kiterjedtebb fajdalommal jar mint egy szuvasodas.

Ha nem erzel semmit akkor max kapsz egy koronat es csa

2018. febr. 13. 23:36
 2/4 TR75 ***** válasza:
A korona sem biztos. Ha nincs amúgy a foggal gond, nem nyitott a gyökércsatorna, és a szuvas részek eltávolításakor sem válik nyitottá, akkor lehet, hogy elég egy csonkfelépítés, vagy az inlay is.
2018. febr. 13. 23:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Volt már olyan fog aminek a doki szerint majdnem a negyede hiányzott az íny feletti résznek (az aszisztensnek teljes beleéléssel mutogatta hogy néééézd, itt ezzel a kampóval egész jól kilehet szedni azt a részt, majd egy hámozott szotyi méretű darabot köptem ki :D ), asszem sima tömőanyaggal szépen kipótolta, most megnyugodtam akkor :)
2018. febr. 14. 23:15
 4/4 TR75 ***** válasza:
Érdemes rákeresned mondjuk arra, hogy fogfelépítés, vagy csapos csonkfelépítés, ha bírod az ilyesmit, akkor láthatod, hogy milyen fogakat tudnak megmenteni. Szinte az ínyig letört-lepusztult fogak is menthetőek ma már, szóval tényleg csak azt húzzák, ami végképp esélytelen.
2018. febr. 14. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!