Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A gyerekeket miért nem kérdezi...

A gyerekeket miért nem kérdezik meg hogy ők akarnak e fogszabályozót vagy sem? Végülis nekik kell vele szenvedni. Én nem engedtem hogy berakják nekem és a szüleimet és engem is piszkláltak évekig az iskolában.19f

Figyelt kérdés

Kb 3 évig piszkáltak az iskolában, miután megmondtam a szüleimnek, hogy NEM akarok és nem is fogom hagyni, hogy feltegyék. A szüleim nem örültek, de megértették. Az iskola meg évekig piszkált minden fogászati szűrés után, míg végül alapítványi iskolába mentem, ahol tornából is felmentettek szerencsére, mert nagyon ügyetlen voltam és a jegyeimet lehúzta.

Amúgy jelentem, egy szúvas fogam sincs! Sok sok fogszabályzós emberrel ellentétben, akiket ismertem, alig van egészséges foguk, vagy lyukas, vagy gyökérkezelt, mert a felrakás miatt is kuhúztak nekik vagy hármat. Jah és a fogzománc is oda van nekik, illetve látszik a nyoma is a fogszabályozónak, amit egyik ismerősöm évekig próbált eltüntettetni a magándikijával, de még mindig ott a ragasztó nyoma....

2018. jan. 16. 09:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Először is én nem tartom magam csúnyának, nincsenek önértékelési problémáim. A testképem is rendben van. Nem bánok semmit. Az meg, hogy a hiszti miatt nem adják meg neki... Elég fura kijelentés. Szerinted mit tud csinálni, ha a gyerek öntudatos és ellenáll? Elárulom: semmit! Nem fognak egy gyereket sem elaltatni, lekötözni, majd kifeszíteni a száját. Mellesleg, mi az hogy rendbehozni? A fog úgy női ahogy az genetikailag kódolva van. Ez nem rendbehozatal, hanem az eredeti alkat erőszakos megváltoztatása. Mit gondolsz, miért kell utána még évekig azt a valamit hordani estére? Elárulom! Azért hogy a fogak ne térhessenek vissza az EREDETI genetikailag meghatározott állapotukba.
2018. jan. 16. 12:23
 12/18 anonim ***** válasza:
81%

Drága kérdező! Azt hiszem ideje észrevenned,hogy rajtad kívül mindenkimás ugyanazon az állásponton van a kérdéseddel kapcsolatban!

Azt meg ne akard bemagyarázni nekem, hogy a genetikailag meghatározott mély-kereszt-nyitott-előre-hátraharapás a normális, és aki ezzel szembemegy az a természettel megy szembe.

2018. jan. 16. 13:05
 13/18 anonim ***** válasza:
Kár, bárcsak lett volna nekem is fogszabim, most felnőtt vagyok, és sokkal nehezebb helyrerakni
2018. jan. 16. 22:06
 14/18 anonim ***** válasza:

Fog úgy nő?

Igen, öcsémnek úgy nőtt, hogy borzasztóan egymás alá-fölé mellé. Genetika, akkor ezek szerint hagyni kellett volna ocsmányul?

Szerencsére neki már 13 évesen volt annyi esze, hogy belátta, anyja-fogorvosa nem rosszból rakatná fel a fogszabályzót hanem mert KELL.

15 éves koráig viselt éjszakait, és mikor minden foga cserélődött, kapott állandót pár évre.

Gyönyörű rendezettek a fogai, de ha ellenáll meg nyávog, akkor egy lány nem nézne rá, mert valami rémálom volt ahogy kinézett.

2018. jan. 17. 11:35
 15/18 A kérdező kommentje:
Igen, genetika. Akkor is ha tetszik ha nem. Mellesleg érdekes az állításod, ugyanis nekem nem egy hanem sok barátnőm volt 13 éves korom óta és az életben nem volt egynek sem gondja a fogammal. Jaj, és az egyik belőle mára fotomodell lett. :) mondjuk én táncolni jártam sokat.
2018. jan. 17. 13:04
 16/18 anonim ***** válasza:

A sok barátnő nem jelenti azt, hogy minőségiek is voltak, ha ugyanolyan hanyagok,igénytelenek voltak,mint te, nem csoda, hogy nem zavarta őket a fogsorod.

De tudod mit? Akkor ringasd magad abba a tévhitbe, hogy te tudod jól, a többség a hülye. Magyarázhatunk neked bármit, ha a saját hülye álláspontodon kívűl mást nem hallgatsz meg.

2018. jan. 17. 14:12
 17/18 A kérdező kommentje:
Először is. MI AZ HOGY MINŐSÉGI? Nem termékekről, hanem emberekről beszélsz! EZT PRÓBÁLD MEGÉRTENI! Eszem megáll rajtad. A másik, ha ennyire hangoztatod ezt a minőségi és igényes dolgot, elárulnád hogy nálad ez miben merül ki? Mellesleg a volt barátnőimmel a mai napig úgymond baráti a viszonyom.... rendes emberek.
2018. jan. 17. 19:19
 18/18 anonim válasza:

Alapvetően a fogszabályozás nem esztétikai, hanem egészségügyi kezelés. A túl szorosan, egymás hegyén-hátán álló fogakat egyrészt lehetetlen normálisan tisztítani, másrészt egyenetlenül terhelődnek, kopnak, még az állkapcsot is tönkretehetik. Persze a kezeletlen állapot hátrányai valószínűleg csak felnőttkorban jönnek elő, pl. amikor 40 évesen fogágybetegség alakul ki a hozzáférhetetlen helyeken felhalmozódó baciktól és a fogak elkezdenek mozogni. Szar ügy, hidd el.

Az csak plusz öröm, hogy a fogszabályozás után még esztétikusabb is lesz a fogak elrendezése.

Nyilvánvalóan genetikai adottságról van szó, a gyerek mondjuk az anyja szűk állkapcsát és apja nagy fogait örökli, amelyek nem férnek el rendesen. De örökölt rendellenesség a csípőficam is – ezek szerint nem kellene kezelni, mert „normális”?

A konkrét kérdésedre a válaszom tehát: ahogy egy indokolt vakbélműtét előtt sem kérdezik meg a gyereket, hajlandó-e kés alá feküdni, szerintem egy felelősségteljes szülő a fogszabályzásról sem kéri ki a véleményét, hanem elmagyarázza, miért kell, és egy normális gyerek megérti és elfogadja ezt.

2018. jan. 18. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!