Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A panoráma röntgen veszélyes?

A panoráma röntgen veszélyes?

Figyelt kérdés
A minap elmentem a fogorvosomhoz aki és adott nekem beutalót panoráma röntgenre,mert még nem nőttek ki a bölcsességfogaim.(21 vagyok)Viszont én kb el sem merek menni.Soha nem voltam még ilyenen.És hallottam erról sok dolgot ami megijesztet,pl hogy egy sugárveszélyes meg,hogy rákot is lehet kapni,meg stb rendellenességek.Én nagyon félek elmenni,de muszáj lesz.Viszont hallottam,hogy fogszabályzás előtt meg ilyenek előtt is kell ilyen röntgen és fogszabályzó sok mindenkinek van és nekik se lett bajuk,de én akkor is félek😥.Valaki megtudna nyugtani?Vags feleslegesen félek?

2018. jan. 11. 13:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Dehogy veszélyes. Ma voltam. Rád adnak ólomköpenyt. 15 másodperc az egész. Ennyitől semmi bajod nem lesz.
2018. jan. 11. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Röntgensugárzásveszélyes, ja. :D Semmi bajod nem lesz. Sose voltál még semmilyen röntgenen? Tüdőszűrés, csonttörésgyanú, bármi?
2018. jan. 11. 15:23
 3/5 anonim ***** válasza:

hát ahol pl voltam az volt az első dolguk hogy aláírattak egy szerződést hogy nem vállalnak felelősséget ha valami nyomorom lesz később.

Nyilván én is kaptam olommellényt meg nagyon minimális a sugárzás de akkor is.

Mondjuk félni nem kell. engem fél év alatt vagy 8x röngtgeneztek fogorvosnál.:D Volt munka bőven és fogszabályzós vagyok.

Amúgy ne félj. én első alkalommal majdnem elájultam, le is kellett feküdnöm mert bepánikoltam. de azóta már rutin az egész. fájdalmatlan, nem is kellemetlen. pár másodperc alatt megvan.

2018. jan. 11. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:
A röntgensugárzás élettanilag veszélyes. De ez nem azt jelenti hogy azonnal összeesel tőle. A páciensre nézve inkább bizonyos helyzetekben jelent nagy kockázatot, mint például a terhesség (főleg az első trimeszterben), pajzsmirigy túlműködés, precancerozis állapot. A röntgengéppel dolgozó személyzet viszont sokkal veszélyeztetettebb - főleg ha a gép elhelyezése nem szakszerű (ólombetétes fal és ajtó, ablak elhelyezése...). Márpedig erre rengeteg rossz példa van még a magánrendelőkben is.
2018. jan. 11. 18:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Teljesen veszélytelen. Nem ér veszélyes mennyiségű sugárzás semmiképp, ugyanis ezeket a gépeket gyakran ellenőrzik. Továbbá egy ember évente több, teljes testre kiterjedő röntgen vizsgálatot is képes elviselni bármiféle gond nélkül. Én is tegnap voltam, és még élek, illetve nem nőtt ki sem 3. kezem, sem 3. szemem a fejem hátulján.
2018. jan. 12. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!