Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghíddal kepcsolatban lenne...

Foghíddal kepcsolatban lenne pár kérdésem. Valaki segítene?

Figyelt kérdés

1. A foghíd ugye fix, nem kivehető?

2. Mennyibe kerül? Milyen helyre érdemes menni?

3. Mennyi fogat pótolhatnak vele? Nekem felül, bal oldalt kellene 3, de lehet, hogy 4 fogat pótolni, de biztosan lenne 2 tartófog.

El tudnátok mondani, hogy nektek milyen van, hogyan oldották meg és mennyibe került.

2018. jan. 6. 19:06
 1/2 TR75 ***** válasza:
100%

Egy-két foghiányt híddal simán lehet pótolni. Igen, ragasztják a pillérfogakra, 3 vagy 4 tagú, és egyben gyártja le a fogtechnikus (lehetséges kivehető pótlást is csináltatni, részben hasonló módon csinálják: két pillér, de azokhoz csak kapcsolják a hiányzó fogak pótlását, és inkább több, egymás mellett hiányzó fog pótlására használják). Négy hiányzó fognál már nem tudom, ezt inkább a fogorvostól kell megkérdezni.

Az ára változó, függ a használt anyagoktól, a technikától, a fogorvostól, a fogtechnikustól, attól, hogy hogy kell a fogakat preparálni (drágítja például a gyökérkezelés, a csapos csonkfelépítés), a helytől (tehát hogy Budapest vagy vidék - és hogy vidéken merre). Szóval mondjuk foganként 20-30 ezertől (fém-kerámia) olyan 60-100 ezerig (cirkon fogpótlás, inlay híd és társaik).

Lehetséges még a beültetés, az foganként mondjuk alsó hangon 100-120 ezer plusz a korona (ez is függ a csap anyagától, a korona anyagától és a beültetés körülményeitől).

Nekem 2x3 tagú van, olyan 180-200 ezerbe fájt (magánrendelésen), sima fém-kerámia. Az egyik kicsit szokatlan megoldású, mert nem két pillér és közötte a pótlás, hanem egymás mellett a két pillér és mellettük a pótlás (tehát maga a pótlás "a levegőben van"), mert szemfogat kellett volna lecsiszolni, amit nem akartam. Elvileg ez egy kicsit törékenyebb így, de nem vészes.

Cirkon vázzal ugyanez kétszer ennyi lett volna, cserében szinte 100%, hogy nem irritatív a pótlás (nálam a pénz döntött, ez van).

Ha engem kérdezel, olyan helyre érdemes menni, ahol inlay betéttel meg tudják oldani (nem minden esetben megy, ez az esettől függ), ez olyan, mint egy tömés, csak a preparált fogba fogtechnikus készíti el a pótlást, a fogorvos pedig beragasztja a hiányba (magyarán nincs csiszolás, a pillérfogak kevésbé sérülnek). Nem olcsó ez sem, viszont kompozittal megoldható a hiányzó fog pótlása, tehát nincs fém.

2018. jan. 7. 01:52
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha van a foghiány mellett mindkét oldalon két fog, amire ragasztani lehet a hidat, akkor a két jó fogadat lecsiszolják és azokra húzzák a koronát. Ár anyagtól is függ, ez elég változó aszerint, hogy hol csináltatod. Nekem egy ugyanilyen pár éve 100ezer Ft volt, azóta már biztosan emelkedtek az árak. Orvostól kérdezz rá.
2018. jan. 7. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!