Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egyik tömött fogam fölé nőtt...

Egyik tömött fogam fölé nőtt egy gennyzacskó? Többi lent.

Figyelt kérdés
Kb. hónap elején vettem észre, hogy nőtt egy gennyzacskó a fogam fölé amit gyökérkezeltek két éve. Már akkor is eléggé fájdogált a fogam amikor frissen jöttem ki a rendelőből. Utána napokig fájt gyulladt volt az ínyem és kellemetlen szagú. Úgy voltam vele, hogy biztos mert megpiszkálta azért fáj, úgy is volt pár hétre rá elmúlt a fájdalom és a kellemetlen szag is. Most viszont nőtt ez a zacskó...tudom, hogy el kellett volna mennem a fogorvoshoz de azt mondták nekem várjak még csak elmúlik. Nem múlt el és nagyon bánom, hogy nem mentem el, nem fáj a fogam sem a gennyzacskó de alig várom már, hogy leteljenek az ünnepek és végre eljussak egy fogorvoshoz, mert a két ünnep között nem rendelnek. Az érdekelne, hogy lehet még ennél nagyobb problémám amíg sikerül kezelni a fogamat ha már annyira hülye voltam hogy nem mentem el hamarabb? És kihúzzák vagy újratömik?

2017. dec. 24. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Hat, nem sok jora szamithatsz. A gennyzacsko altalaban a kronikus gyokercsucs-gyulladastol van. Ha mazlid van, gyokercsucs-rezekcioval es egy kisebb mutettel meguszod, ha nincs, akkor foghuzas. Par (lehet hogy 5, lehet hogy 10) ev mulva amugy is tonkre fog menni a gyokerkezelt fogad, lehet hogy jobban jarsz ha mar most kihuzzak es potoljak implanttal vagy hiddal.
2017. dec. 24. 17:29
 2/4 TR75 ***** válasza:
25%
Én inkább kihúzatnám. Nem értem, a gyökércsúcs rezekció mire jó, a fog stabilitása romlik, megmentve nem lesz vele, eggyel több fölösleges procedúra (mert később valószínűleg úgyis ki kell majd húzni). Persze, ideiglenesen megteszi, de akkor már inkább egy pótlás, ami jól megcsinálva évtizedeket kibírhat.
2017. dec. 24. 17:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Elöször kezelni fogja, hatha elmúlik. Nekem gyógyszeres kis vattaszerű pamacskat tett a zacslóba, többször is vissza kellett menni: cserelte, ellenőrizte, gyógyul-e. Nem gyúgyult. Ha elöl van vagy kissé oldalt, gyökércsúcs csonkolást alkalmazhat, azzal talán menthető. Ha hátsó fog es nem múlik kezelesre: húzás. Ne halogasd. Én pórul jartam. 2ésfél éve húzasra ítéltek egy fogamat. Jobb felső 6-os, beszuvasodott a gyökértömés alá. Nem fájt, nem húzattam ki. Most úgy döntöttem rendbe rakatom magam, fogsort csináltatok. Kihúzták a fogam, amit 2és fél éve már ki kellett volna húzatni. Mint kiderült begennyesedett, a genny pedig átlyukasztotta az arcüregcsontomat. Kaptam egy csinos varratot, egy rakás antibiotikumot, és örülhetek, ha megúsztam ennyivel. Ezúton üzenem mindenkinek. Rossz foggal semmi tökölés, amint lehet, fogorvos!!! Kitartást neked.
2017. dec. 24. 17:40
 4/4 sanyinak ***** válasza:
Nekem is volt hasonló. Nem tökéletes gyökértömés után 10 évvel gennyesedett a gyökércsúcs, kinyitották, tisztították, még mélyebbre tömték, de továbbra is maradt a csúcson probléma, megint elvoltam vele 5-6 évet, de a végén már csak a húzás és fogpótlás maradt.
2017. dec. 24. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!