Gyökérkezelés utáni érzékenység, fájdalom. Ez normális?
Nem.
Viszont azt is jó lenne tudni, hogy merre van ez a fog. Arcüregi problémák is okozhatanak ilyesmit.
Ha mész a fogorvoshoz, ezt a dolgot mindenképpen említsd meg neki.
Kedves TR75!
Ez a bal felső 6osom! Ha minden igaz 3 gyökerű (röntgen, és a másik oldalon lévő kihúzott szintén felső 6os alapján). Általában evés után vagy estefelé kezd érzékeny lenni ráharapásra. Picit kampós gyökerű a kis szemtelen. Szintén bal oldalt a halántékomnál egy ponton fáj is már nyomásra egy ér vagy egy izom, nem tudom, ez összefüggésben lehet-e a fog kezelésével. Egyébként 22 éves lány vagyok.
Azért kérdeztem, mert arcüreggyulladás esetén érzékenyebb lehet egy ilyen fog (maga az arcüreggyulladás nem jelenti feltétlenül azt, hogy fáj is és lázas lesz tőle a beteg).
Szóval ja, a tisztításnak lehet, hogy neki kell futni még egyszer (pláne, ha 3 gyökere van a fognak).
Amennyire tudom, az este fokozódó érzékenység a gyulladt fog jele. Szóval ja, inkább még egy takarítás, és ideiglenes tömés, hogy ne legyen aztán meglepetés. Antibiotikumot nem kellett szedned? Gyógyszeres tömést nem tett az üregbe az orvos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!