Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek, ha egyszeruen nem...

Mit tegyek, ha egyszeruen nem feheredik a fogam?

Figyelt kérdés

Szerintem genetikai alapon orokoltem, mert anyumnak sem feher, inkabb sargas. Nem cigizik, gyakran kavezik.

Csinaltam before after kepeket, 2-3 hetig probalkoztam az aktiv szennel, de nem feheredett semmit.

Fogmosas megvan reggel este mindig, delutan is szoktam neha.

Szodabikarbonat nem akarom hasznalni, mert roncsolja a fogzomancot.

2017. dec. 14. 20:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Fogfeherites > fogorvos.

Ne otthon probalkozz kuruzslassal.

2017. dec. 14. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:

Fogfehérítés. Megcsinálja a fogorvos is ott helyben, vagy készíttethetsz műanyag sínt amibe vehetsz fehérítő pasztát. Ha kész a sín (egy átlátszó nagyon puha műanyag amit simán csak ráillesztesz a fogsorodra) beletöltöd azt a fogkrémszerű fehérítő masszát, ráteszed a fogadra, nemtudom hány perc után leveszed és vagy látványos lesz vagy kevésbé.

Nekem fogász is csinálta és sínem is volt. Sajna nekem olyanok a fogaim, hogy nem sült ki a szemem a fehérségtől amikor tükörbe néztem a kezelés után. De van olyan, akinek rögtön látványos volt az eredmény.

Én is folyton sikálom a fogam, nem cigizek, napi egy 3in1 kávé, sok tej csak úgy magában... és mégsem hófehérek a fogaim, inkább sárgásak.

2017. dec. 14. 20:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Az egészséges fog alapvetően sárgás. Valamennyit tud rajta fehéríteni a fogorvos, de tv reklám fehérre nem tudja fehéríteni az sem.( az számítógépes fehérítéssel sikerül olyanra) A "vakítóan fehér" fogsor genetikailag adott, és bizony sokkal sérülékenyebb, mint a sárgás.
2017. dec. 14. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
A fog tulajdonképpen csont, a csontok pedig nem teljesen fehérek, van egy sárgás árnyalatuk, a fogak se 100% fehérek általában.
2017. dec. 15. 19:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, megpróbálom rávenni a szüleimet a fogfehérítésre fogorvos által. :)

Utolsó, amúgy tudom, hogy az az úgynevezett hollywoodi mosoly nem természetes, de anyumnak tényleg sárgás, nekem meg még jobban. :(

2017. dec. 15. 22:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen sajnos van ilyen, én is ismertem srácot akinek nagyon durván sárga volt a foga pedig rendesen mossa, semmi cigi, és mégis.

Rendes fogorvos mondjuk nem is csinál Hollywood-i mosolyt mert a valóságban az a fehér már nagyon furcsa, általában egy enyhe tört fehéret szoktak becélozni.

2017. dec. 15. 23:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a fogorvosi hidrogén-peroxidos fehérítéssel bármilyen fogból fehér lesz. Attól függ hány alkalommal fehérítik és mennyi pénzed van rá.
2017. dec. 17. 18:33
 8/8 anonim válasza:
A fog az nem csont, köze nincs hozzá. Teljesen éltérő szerkezetű a kettő. A fog zománcból és dentinből áll benne pedig van a pulpa, ami ereket-idegeket tartalmaz. A csont meg csontszövet, ilyen egyszerű. A fogak színét a zománcréteg alatt található dentin adja, mivel a zománc áttetsző a dentin pedig sárgás. Fogfehérítésnél lehet a zománcot fehéríteni, de lehet a dentint is abban az esetben, ha a fog gyökérkezelt. Hülyeségeket inkább ne írjunk!
2017. dec. 21. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!