Az jó lenne, ha így mosnék fogat?
1. Kiöblítem a számat vízzel és a fogkefét is leöblítem.
2. Kiöntök kb. 15-20ml szájvízet és mele mártom a fogkefe fejét a szájvízbe (alkoholos).
3. A szájvizes fogkefével megmosom az összes fogamat. (Kb. ilyen elő fogmosás)
4. Utána borsónyi mennyiségű fogkrémmel megmosom a fogamat kíméletese.
5. Kiöblítem a számat vízzel 2-3-szor.
6. Majd végül a maradék szájvízzel (kb. 10ml) öblögetek olyan 20-30 másodpercig.
Eleve kerülném az alkoholos szájvizeket. Van nagy választék különféle gyógynövényesekből. Azon kívül a többi nem rossz.
Gondolkozz el elektromos fogkefe és fogköztisztító használatán, nagyban javítják a tisztítás mértékét.
A nedvesség összetapasztja a fogkefe mikrosörtéit, ezért száraz véggel hatásosabban működnek.
A fogmosásnak alapvetően 3-4 percig kell tartania (ez az az idő, amíg a fogkefével dolgozol). Ha 5 percnél tovább mosod, az már csak koptatja a fogakat, hiszen a lepedék jó technika mellett a 3. percben már nincs a fogakon.
Minden szájvíz leírásában megvan hogy hogyan kell alkalmazni. Kétlem hogy bármelyik javasolná hogy azzal mossál fogat. Hacsak nincs valamilyen szájüregi problémád, akkor a rendszeres használata is felesleges.
A felsorolásból kimaradt egy lényeges dolog: fogselymezés! Se a szájvíz, se a fogkrém, de még a fogkefe sem tudja kiszedni a fogak közé rekedt lepedéket. Az alapos szájhigiénia része a napi egyszeri fogselymezés vagy fogköztisztító kefe használata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!