A saját fogaink vagy azok nagy része gondos ápolás és kontroll mellett megőrizhető életünk végéig?
Azok nagy része igen, a rágófogak nagy eséllyel romlanak hisz azok végzik a fő munkát, a metszőfogak, illetve szemfogak kevésbé vannak kitéve a környezeti tényezőknek.
Bár sok 60-70éves nem rendelkezik teljes saját fogsorral, mert idővel meglazulnak, kiesnek.
De itt is fokozottan érvényes a genetikai hajlam, ismertem olyat suliban hogy magára igénytelen volt, lefeküdt aludni kóla ivás után teljes nyugalommal, és mindvégig egészséges fogai voltak.
Én nem vagyok az a nagy édességes fajta, 1-2x belekóstolok és elég, de így is fogmosás mellett, most 25 évesen már 1 húzott fogam van hátul, pár tömött, és további 3-4 ami kisebb felületen sérült, tömésre vár.
Jo genetika esetén igen.
Páromnak egyszen tömése van, 34 éves és mekkegészségesek a fogai, akárcsak a hetvenx éves nagyanyjának.
Nekem.mwg 28 évesen egy csomo tömve és ki kell twni 3-at :(, pedig ugyanolyan gonddal áöoljuk a fogakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!