A fog feletti pattanásszerű kis dudor lehet ciszta?
Január óta van egy időnként eltűnő majd visszatérő kis dudor az egyik hátsó fogam felett, de olyan, mint a pattanás, fehér a teteje, kicsit megnyomom, és el is tűnik két nap múlva teljesen. De ez időnként visszajön. Lehet ez ciszta vagy csak valami egyszerűbb gyulladás? Valaki találkozott mostanában ilyennel?
Tudom, hogy az orvos a tudója, de két napja húztak egy tavaly tömött fogamat foggyökér ciszta miatt, aminek egyébként semmi jelen nem volt, kívül semmi se látszott, nem is fájt. Csak azért mentem el, mert a tömés oldalra mozgott, és azt akartam cseréltetni, fene se gondolta, hogy több napos fogászati kivizsgálást és szenvedést fog okozni, hogy megszabadítsanak a gonosz hólyagtól. És már így is tavaly ki lett húzva az alatta levő fogam (szintén hatos), a másik oldalon meg a felső hetes. Itt vagyok 22 éves, de lassan nem marad nemhogy ép, de semmilyen fogam se. Nem akarok 30 évesen már műfogsort. 6 éves korom óta járok tömetni, gyökérkezelni, a doki szerint olyan gyengék a fogaim genetikailag, hogy hiába minden csodaszer. Pedig olyan magánorvoshoz járok, aki a végsőkig is elmegy, hogy megmentse a fogat, nem is sztk-s, hogy rögtön húz, ha gond van.
Szóval múltkor nem volt idő ezzel foglalkozni, meg éppen nem volt rajta dudor, így inkább nem szóltam neki, mikor ez az elhalt cisztás fog kiderült. Szerintetek lehet ez is az? Érdemes lenne ezt is megvizsgáltatni, röntgeneztetni stb.? Ez még legalább épségben van (elvileg), nincs rajta tömés, nem akarok még egy ötös fogat is elveszteni. Olyan rémálmaim vannak hetek olyan a fogaim miatt, hogy aludni se merek már. Vagy valakinek van valami módszere, amivel lehet az ilyet otthonilag kezelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!