Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzó? Mennyire,...

Fogszabályzó? Mennyire, hogyan, milyen?

Figyelt kérdés

Elég csálék a fogaim, Anyukámtól örököltem, neki is ilyenek, mert sosem szabályoztatta. Sőt, egy teljesen egészséges kisörlőmet ki kellett húzni, mert jött a szemfogam, és nem volt már neki hely x)

Szóval, azt szeretném kérdezni: mennyire zavar titeket a mindennapos dolgaitokban, beszédnél, evésnél, stb. Nyilván meg lehet szokni, de mennyi idő? Nagyon fáj az elején? Milyen gyakran kell húzatni, és azt hogyan csinálják? Éés még egy: lehet ilyen átlátszó trutymóból csináltatni, hogy ne látszódjon annyira? 17/L

2010. máj. 31. 18:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Nagyon sok fajta készülék van. Attól függően, hogyan állnak a fogaid fog a fogorvos fogszabályzó készüléket javasolni. 16 éves kor előtt megkezdett kezelést támogat a TB. Nekem Damon clear van, ami meglehetősen borsos árú. Egy hét alatt hozzászoktam. Mivel modern készülék, kicsi erőkkel dolgozik, hamarabb érhető el vele a kívánt eredmény. Az első 1-2 napban fáj és ez minden ívcsere után így van, de ez elviselhető, nem kell hozzá fájdalomcsillapító. A mindennapos életben jobban oda kell figyelned a szájápolásra. Minden étkezés után azonnal fogat kell mosni. Hangképzésnél néha furcsa lehet, de meg lehet szokni és nem zavaró. Bátran mosolyogj majd vele, nem ciki a fogszabályzó. Mindig a célt lásd magad előtt: szép esztétikus mosolyod lesz :-)))
2010. máj. 31. 19:30
 2/3 anonim válasza:
nekem most van kb 2 hónapja meg, és abszolút nem gáz, azt bánom egyedül, hogy eddig nem csináltattam meg. az első két nap halálos volt, azt hittem hozom a harapófogót és kész én ezzel végeztem..de aztán elmúlt:D vártam tőle valamelyest egy kis súlycsökkenést is, de ez sem következett be, mert kb. ugyanannyit eszek mint eddig, szal az éhenhalás sem veszélyeztet. a leírtak alapján neked már állandó fogszabi kell, de abból is van sokféle, pénztárcádtól függően:)
2010. máj. 31. 20:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! 16 vagyok, egy hónapja kaptam meg a fogszabimat, de egy évet várnom kellett rá. Nekem egyáltalán nem fájt az elején sem. Az 'f' és 'v' betűk nehézkesek a számomra, de nem vészes. Én 25500 Ft-ot fizettem érte. (Alsó-felső együtt)
2010. jún. 1. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!