Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ráharapásra fáj a fogam. Mi...

Ráharapásra fáj a fogam. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Már 3 éve tömték a fogam, nem volt nagy lyuk rajta, de már pár hónapja ha keményre harapok erősen akkor fáj a fogam. Fogorvos megvizsgálta alaposan szedett le a fogamból de semmi nem történt. De ha mást eszek pl keményebb gabonapelyhet és rágok akkor sem fáj.

2017. nov. 4. 20:11
 1/1 anonim ***** válasza:
Menj el olyan fogorvoshoz, aki nem csak megvizsgálja, hanem csinál róla egy röntgent. Egy kisröntgetn, amin 1-2 fog látszik 1500-2000 forint kb. Nekem is volt olyan fogam, ami csak ráharapáskor fájt, de akkor se mindig, elmentem a fogorvoshoz, közölte, hogy semmi baja, nem látszik semmi. Aztán egyre több dologtól kezdett fájni, néha már nagyon-nagyon belenyillalt, elmentem másik fogorvoshoz, megnézték, nem láttak semmit, csináltak egy kisröntgent és el voltak szörnyedve, hogy hogy tönkre ment a tömés alatt, mennyire be van gyulladva alatta már a környező csontszövet is. Kb. három hónapig rendszeresen járhattam gyökérkezelésre, nem is hallottam ilyet addig, de egyszerűen nem akart múlni a fájdalom, meg az érzékenység. Mivel a fogamból nem sok maradt, inlayt kellett belerakni, mert a kezelés után a tömés kevés lett volna. Kb. 100 ezerbe került összesen a fogam megtartása, igaz, azóta 5 év telt el és még mindig megvan. Ha az a barom csinál egy röntgent, akihez addig jártam, akkor nem jártam volna így, nem szenvedtem volna így meg. Helyette elküldött, hogy semmi bajom, mire meg rájöttem, hogy márpedig tényleg van és elmentem máshova, ahol meg is nézték úgy ahogy kell plusz 1500 forintért röntgennel és kiderült mi a baj, addigra már tök gáz volt az egész és szenvedtem is vele rendesen utána is jó sokáig.
2017. nov. 6. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!