Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogászati asszisztens/dentál...

A fogászati asszisztens/dentálhigiénikus szakmában csak csinos fiatal lányoknak van esélyük elhelyezkedni (magánklinikákon)?

Figyelt kérdés

Érdekel ez a szakma és szeretném megtanulni.

Viszont akárhányszor jártam fogorvosnál, az asszisztens mindig hibátlan külsejű, szép bőrű, tökéletes szemöldökű vékony csinos lány volt.

Na most még én is fiatal vagyok és igényes, tehát most még találnék munkát valúszínűleg, de ha idősebb leszek, akkor mi lesz? Ez aggaszt kicsit. Nem láttam még idősebb, kevésbé tökéletes külsejű asszisztenst magánrendelőben. Mivel nem olyan nehéz kitanulni a szakmát (egy egyetemi orvosi képzéshez képest pl.), mindig lesz "utánpótlás"...

2017. okt. 29. 16:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Orvos függő, hogy kit vesz fel maga mellé, kivel szeret együtt dolgozni. Van akinek csak a külső számít, van akinek nem.

Más kérdés, hogy eléggé túltelített a szakma, tehát van lehetőségük válogatni.

2017. okt. 29. 16:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Sajnos tényleg túltelített a szakma, és főleg a csinos nőket keresik-DE, hozzáteszem, a szépség egyáltalán nem elég, mert ha valaki kókler, a külseje nem fogja ott tartani-max az irodára mehet dolgozni, ha azt a munkakört el tudja látni.

Szerintem egy szakképzett, és JÓ SEGÉD többet ér, mint egy csinos, de tehetségtelen(e téren) segéd.

Amiknek MEG KELL felelnie egy fogorvosi asszisztensnek:

1.) A fogászati eszközöket pontosan TUDNIA kell, a vegyszereket is(főleg a tömés keverésénél, a fertőtlenítő folyadékokat, pasztákat), a gépek működési mechanizmusát és szabályozását. Különben ki segít az orvosnak? Biztosan nem az, aki ezt nem képes megtanulni, higiénét fenntartania és minden szabályt, ami szükséges a munkavégzéshez.

2.) Ha szájsebészeti beavatkozás van, rögzítenie kell a beteget, hogy ne sérüljön meg.

3.)Receptet írnia-mert nem mindig az orvos írja(de csak állami praxisban, magán praxisban jelenleg nem írhatnak a fogorvosok a betegeiknek, csak pro familia recipét családtagnak)

4.)Röntgengépet kezelnie(bizony, a legtöbbször ők vannak a röntgengép mellett, mivel a röntgenasszisztenseket a kórházak szivattyúzzák magukhoz)

Dentálhigiénikus:

1.)Higiéniát fenntartani(!!!!)

2.)Fogköveket leszedni a betegnek

3.) Tanácsadást adni szájegészségügyről, gondozásba veszi a beteget e téren.

3.)

2017. nov. 4. 18:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem :)

Szakmabeli vagyok, sok ismerőssel, és bizton állíthatom, hogy rengeteg nem vékony hölgy is van, akik ugyanolyan jó szakemberek. És most itt mondtam a lényeget, hogy ha Te is idősebb leszel, az évek alatt összegyűlt tapasztalatod és tudásod magáért beszél majd, itt már 5-6 év masszív tapasztalat is jó belépő egy helyre. Az is lehet, hogy lesz egy doki, aki magával visz majd mindenhova, mert megkedvel és csak veled hajlandó dolgozni.

Előz válaszoló sok jót írt, sokat ki is hagyott, de a lényeg benne van: többet ér egy szakképzett, esetleg kevésbé attraktív segéd, mint egy csinos, ámde semmit nem tudó (vagy nem akaró) láb alatt lévő asszisztens. Ebben a szakmában rengeteget számít a hozzáállás, illetve a doki és aszi viszonya. De alapvetően az 1-2 éves képzések alatt nem sokat tanul az ember, utána kell legalább 1 év ebben eltöltött idő, hogy rendesen átlásd a dolgokat. Nem mondom, h brutál bonyolult, de nem is könnyű szakma, nem is való mindenkinek, sokan nem bírják, akár fizikailag is, mert némelyik orvos állva dolgozik és azt pl én sem bírnám hosszú távon, h végig álljak egy egész rendelést, a jövés menéssel együtt. Vannak gázos magánklinikák, ahol a vezető aszisztensek irtják a lányokat, de van,ahol megbecsülést kapsz, és mint igazi "orvos jobbkeze" lehetsz, partner. Megvan a szépsége, és ha higiénikusként eljutsz odáig, h fehéríthetsz, depurálhatsz, egész szép kereseted lesz.

2017. nov. 15. 19:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. :) amint indul, el fogom kezdeni a képzést.

Még arról tudna írni nekem valaki, aki benne van a szakmában, hogy pontosan milyen feladatai vannak egy asszisztensnek?

Mennyire kell “szájban turkálni” (nem tudtam szebben megfogalmazni, bocsi :D)?

2017. dec. 8. 11:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Ugye most nem a konkrét munkafeladatokat kérdezed? :D

Nos, elég sokrétű a feladatkör, ez függ a munkahelytől is. Valamennyire tudni kell szájban turkálni, az orvos keze alá dolgozni (pl eltartás, exhaustorral szívás, eszköz megtartása, fonal kivétele, vattarollni kivétele stb.). Ha higiénikus leszel, akkor meg kötelező :D fogkőleszedés, fehérítés, kell némi precizitás. De tanulható, a legtöbb doki segít, pláne az elején, csak tudni kell kit lehet kérdezni.

2017. dec. 11. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!