Hogyan zajlik a (még ki nem nőtt) bölcsességfog kivétele az ínyből?
Még nem nőtt ki,de eltolja a többit.A műtét során mire kell felkészülni?És utána?És mikor gyógyul meg?Ja és a szájzár mitől alakul ki és magától elmúlik?
Segítsen,aki tud légyszíves!Köszi!
a műtét bő fél óra
felvágják az inyt, belefúrnak a csontba,utána fáj jó pár napi.Szájzár nem törvényszerű
Nekem is fel kelltt vágni az ínyt, mert nem akrt előbújni.
Nem kell feltétlenül kiműteni, csak ha orvosilag indokolt.
A fogak sajnos nem nőnek kiújra..:(
Esetleg beszéld meg a dokival, hogy egy fogszabályozás belefér-e? Akkor megmenthető a fog talán.Ha nem, marad a műtét.
Nem lesz szájzárad!max.1-2- napig fájdogál, de az se vészes,fájdalomcsillapító,utána már csak egy rossz emlék marad:)Jobbulást!
Én is most készülök szájsebészetre, mert az állkapcsomba van benn a két alsó bölcsességfog, merőlegesen az előtte álló fogra....szóval félek egy cseppet.
Te hova mész és kihez???Valami jó tipp???
Az utolsó válaszolónak illetve kérdezőnek:)
A Böszörményi úton van egy Orálstudio nevű hely,nekem azt ajánlották,hogy ott nagyon jók!Remélem valóban!
Itt megnézhetsz mindent: [link]
Senki se féljen ettől, egyáltalán nem olyan gáz:)
Nekem mind a négyet ki kellett venni, 2 hetente egy műtétem volt. Nem altatnak, ébren vagy, viszont annyi érzéstelenítőt kapsz, amennyit kérsz. Felvágják az ínyt, nekem ezt az egyik asszisztens tartotta csipesszel a műtét alatt, utána visszavarrják. A fog kiszedés része egy kicsit érdekes, fogóval feszegetik, nekem tettek alá egy vésőt is, és kis kalapáccsal ütötték. Nem olyan rossz, amilyennek hangzik, csak a feszegetést érezni belőle. Utána annyi, hogy aznap még órákig le van zsibbadva a fél arcod, nem árt, ha hazavisz valaki vagy legalább elkísér. Én aznap már tudtam enni, másnap kicsit még dagadt volt, (nekem pénteken csinálták mindig) már hétfőre semmi nem látszott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!