Érzékeny a fognyakam, vagyis a 4-es és a 6-os, mind a két oldalon, de csak alul. Képet linkelek, hogy milyen. Mitől lehet? Erős fogkrém, fogkefe, aszkorbinsav szedése? Szénsavas üdítőitalok?
Sokáig szedtem aszkorbinsavat
(és többször is volt, hogy nem öblítettem ki a számat nagyon, csak kicsit, vagy kicsit se... vagy nem rágóztam utána.. )
Lemarhatta? Vagy én nem tudom.. önmagától nem fáj, de ha körömmel hozzáérek, akkor igen.
Fogmosásnál az 5-ösömnél érzékeny, de ma este vettem észre hogy mind a két oldalon, alul, a 4-es és a 6-osnál is érzékeny a fognyak.. vagy az a gyökér lehet (?) Én nem tudom..
ehhez hasonló, a 4-es és 6-osaknál, alul, de nem ennyire... vagyis tutifix, nem lyukadás...
de érzékeny, ha pl. körömmel hozzáérek, meg ugye ilyen "sötétebb" részeket vettem észre alul.. ami a többi fognál (pl. 1-es kettes, vagy 7-es) nincs meg...
Miért lehet?
Nagyon puha sörtéjű fogkefét használok alapból (extra sensitive, vagy sensitive fogkefét szoktam. évek óta nem használok mediumot illetve hardot)
A fogkrém eléggé erős, aquafresh whitening complate care.
Nem tudom, lehet a fogkrém miatt is lehet (?)
Mit lehet ilyen esetben tenni?
Óvatosan mosok fogat. Aszkorbinsavat két hete szedek (de nem minden nap, 2 naponta. Irodában ültem, és megfázhattam + busz is, meg a furcsa idő miatt is... meg beteg is voltam... előtte is.. )
Lehet valamit csinálni a fogínnyel, vagy csak fogdoki tudna vele mit kezdeni?
Ha körömmel hozzáérek, ugye akkor is érzékeny...
23/l
(szénsavas üdítőket szoktam inni, de nem cukrosokat, hanem ilyen diétásat. Foszforsav ?? Az szerintem nem árt... kb. 7-8 éve iszok ilyeneket, de az utóbbi 2 hétben jött elő ez a probléma. )
A betegség miatt többször hánytam is... lehet ez is rátett? Uhh:S
Mit lehet vele csinálni? Vagy helytelen táplálkozás (cukros ételek?)
Mit tegyek vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!