Hány implantátum kell egy teljes alsó, felső híd fogsor megtartásához?
All-on-four technika esetén 4 implantátum/állcsont szükséges. Ilyenkor a pótlás nem csak fogakat tartalmaz, hanem ínyt is.
Hagyományos implantátumokra készült körhíd esetén 6-8 esetleg 10/ állcsont az a mennyiség, ami biztonságosan megtartja a pótlást.
Implantátumot saját foggal nem szerencsés összekötni, mert eltérőek a mechanikai/ a csontban való rögzülés különbözősége miatt/ tulajdonságok.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Akkor pl ha nem lesz egy fogam se, célszerű kb 8 hagyományos implant /állcsontonként. Az össz 16 implant ami kb 2,5 millió forint és szörnyű fájdalom. Te Jószagú úristen. Az milyen implant ami tartalmaz ínyt is?
28 éves vagyok, de nagyon romlanak a fogaim, kb minden 3. gyökérkezelve van, és van húzott fogam is... Eddig inmplanton gondolkoztam a huzott fog helyére, de lehet a porcelán hídnál maradok. Nemtudom anyagilag melyik éri meg jobban hosszútávon a porcelán híd vagy az impantátumos híd. Öregkoromra nem szeretnék kivehetős protkót...
Figyelj, olyan nincs, hogy 3 percen belül kihullik az összes fogad. :)
Szerintem amikor szükséges akkor egyenként kérj implantot. Mondjuk 5 év múlva ha esetleg húzni kell egy fogat, ahelyett, hogy lecsiszolnák a mellette lévőket és hidat tennének rá, inkább költs implantra. Hiába olcsóbb a híd, ha benne megsérül egy tartó fog, akkor fújhatod az egészet.
Ha egy implant mellett veszíted el a fogaidat, arra még később is lehet 'építkezni'.
Nekem 18 évesen kettő implantot is tettek be, mert ilyen kis genetikai hulladék vagyok, hogy hiányzik két fogam is. :D Szőke törékeny kislány voltam, de egyáltalán nem viselt meg, fél óra alatt kb. kész is volt mindkét beültetés.
Felmerült nálam is a híd, de ugyanezt mondta el az orvos amit ide leírtam.
5-ös vagyok, kiegészíteném, hogy ne legyen off.
4 implant kell minimum, hogy megtartson egy egész fogsort. Szóval összesen 8 db, 4 felül, 4 alul.
Egy implant pedig 1-3 'fogat' tart meg.
Igen, az éri meg a legjobban, ha fokozatosan egy egy implantot tesznek.
Az all on four esetében a pótlás tartalmaz ínyt, nem az implant. Guglizz rá. De a te esetedben ez nem opció, mert az a teljes fogatlanságra megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!