Összevesznétek emiatt az egyébként bevált fogorvosotokkal? Vagy hogyan lehetne az alábbi helyzetet konstruktívan kezelni?
Kedves 1-es! Köszönöm szépen,hogy válaszoltál.😊 Én is amondó vagyok,hogy mostmár megvárom mi sül ki ebből. Egyébként a félreértések elkerülése érdekében,nem fórumon olvastam a kétféle műanyag koronáról,hanem fogászati rendelők oldalain bukkantam az infóra. Nagyon sajnálom,hogy nem a fogorvosomtól hallottam erről és most emiatt ezek a kételyek gyötörnek.
Köszönöm mégegyszer!😊
Az ideiglenes koronák nem zárnak pontosan, ezért pár hétnél, hónapnál tovább nem viselhetőek a fogak szuvasodásának veszélye nélkül. Ezek a koronák és hidak ideiglenes ragasztóanyaggal vannak felrögzítve, mely abban segít, hogy a fogorvos a közbülső kezelések idejére könnyedén el tudja azt távolítani. A gyenge ragasztás miatt a kezelések között is előfordulhat az ideiglenes híd meglazulása, főleg olyan esetben, mikor a híd alatt kevés pillérfog áll rendelkezésre, mely a hidat rögzíteni tudja. Ebben az esetben a fogorvos soron kívül visszaragasztja az ideiglenes fogpótlást.
Rendelőben készülő ideiglenes fogpótlás – hídcsere, korona előkészítés alkalmával
Rövidebb kezelési idő esetén készítjük – egy-két hét időtartamra. A kezelés végén az ideiglenes koronát az orvos a szék mellett el tudja készíteni, majd felragasztani. Így a páciensnek egyetlen percre sem kell a rendelőt „fog nélkül” elhagynia. Az ideiglenes fogpótlás a lecsiszolt, érzékeny fogfelszínt is megvédi, így az kevésbé lesz érzékeny a kezelés után.
Fogtechnikus által készített ideiglenes fogpótlás
Hosszabb kezelési idő esetén – egy-két hónap időtartamra. Abban az esetben ha a kezelést fogeltávolítással kell kezdeni, a kezelési idő megnyúlik, hiszen a sebgyógyulásra 4-6 hetet is kell várni. Ebben az időben sem kell foghiányosan lenni, már a foghúzás napjára elkészülhet az ideiglenes híd, mely a foghúzás után rögtön felragasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!