Ínyevő baktérium lebontja az egész belső felépítést?
1986-ban kaptam ínyevő baktériumot. Aki hasonlóan hozzám megkapta, rövid időn belül lesorvadt a szájpadlása, amire még protézist sem lehetett készíteni és meghalt. Én azóta harcolok a fogaimért, melyeket részben elveszítettem, mert az íny folyamatosan sorvad, pusztul, bomlik le. Jelenleg a fél szájpadlásom nincsen már, ezért a torkom összeszűkült, ami nagy fájdalommal jár. Tegnap felül az orrnyeregig ért már az ínnyem, nem maradt más, csak a két volt lapátfog közti kis dudor, ami nagyon fáj. Feltettem ma a felső protézist, bedagadt az orrom. Alul végig nem tartja semmi már évek óta, használok drága fogkrémet huszonöt éve, Gingisollal ecsetelek, Corsodyllal öblögetek, ezek tartják a fogakat. Ha alul is kiesnek, összeszűkül teljesen a torkom.
Meddig tart az ínyevő baktériéum pusztítása, megy tovább az arcüregbe is? Mit tehetnék, a fogorvosok nevetnek rajtam, hogy örököltem?
Nem találtam ínyevő baktériumot neten!
Mit tenyésztettek k.?
Röntgen? CBCT? Hogy a fenébe jön ez ahhoz, hogy vajon milyen baktériumról beszél a kérdező? Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg évtizedek óta fennáll ez a gond, nem létezik, hogy ne készült volna rtg, akár más okból, pláne több orvosnál.
Kérdező: milyen terápiát kaptál eddig? Kellett e antibiotikumot, pl Kliont szedned? Volt e valaha korábban sugárterápiád, kaptál e biszfoszfonátot az életedben, amit néhány éven belül követett foghúzás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!