Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 17 évesen késő állami támogatá...

17 évesen késő állami támogatással fogszabályzót csináltatni?

Figyelt kérdés
Voltam fogorvosnál beutalót kérni, és közölte hogy nem fognak 17 évesen állami támogatással sehol bevállalni. Nem olyan vészesek a fogaim, szerintem nem tartana olyan sokáig amíg helyreállítanák.

2017. júl. 22. 13:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy rosszul tudom de nehany bnomnek 10-13 eves kor kozott voltak fogszabalyzoi de meg nekik is penzbe kerult eleg draga osszegbe. Nem tudom honnan vetted ezt . Sajnos ez magyarorszag, ilyen az egeszsegugy. Fizetned kell ha jot szeretnel.
2017. júl. 22. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

18 év alatt a tb állja a nagy részét, így is fizetni kell magáért a fogszabályzóért valamennyit, de a megelőző (röntgen, mintavétel stb.) és az utána való vizsgálatok ingyenesek. Ha időközben betöltöd a 18-at, a fogszabályzóért akkor sem kell utólag fizetni, esetleg a vizsgálatokért ahol meghúzzák. Olyan nincs, hogy nem vállalják mert már 17 éves vagy.

[link]

Görgess le és megtalálod.

2017. júl. 22. 13:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy valamennyit akkor is kell fizetni, és gondolom hogy ha már betöltöm a 18-at akkor a kezelesekért fizetni kell majd, de azért jó lenne ha legalább a készülék meglenne állami támogatással.
2017. júl. 22. 15:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Az meg lesz. Csak menj minél hamarabb, mert lehet, hogy először éjszakai kivehetőt kapsz pár hónapra, csak aztán rögzítettet. Amúgy a kedvezmény csak a sima, fém, kívülre felragasztottra vonatkozik, ha extrát szeretnél (belső, fehér stb) akkor azt 18 alatt is neked kell fizetni teljes áron.
2017. júl. 23. 12:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy meglesz, mert tb-s fogszabira átlagosan 1-2 év a várólista.
2017. júl. 27. 23:57
 6/7 anonim válasza:
Szia! Én is 17 éves vagyok én most szeptemberre kaptam időpontott államilag támogatottra és ott azt mondták hogy vagy addig van támogatás ameddig be nem töltöm a 18at vagy ameddig le nem érettségizek.
2017. júl. 31. 00:54
 7/7 anonim válasza:
Szóval szerintem nem késő(előző)
2017. júl. 31. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!