Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Eggyel több fogam van. Mit...

Eggyel több fogam van. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy hónapja kezdődött kb amikor elkezdett kinőni az alsó metszőfogaim mögött egy plusz fog. Először azt hittem, hogy csak kajamaradék amit nem tudok kiszedni, de már látom, hogy egy fog. Otthoni praktikákkal el tudom tűntetni? Azt olvastam, hogy a hársfa tea az eltűnteti, mit gondoltok, ez igaz?

2017. júl. 11. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Bölcsességfognak hívják, de ahogy látom nálad korán kezdett kinőni...
2017. júl. 11. 21:01
 2/9 A kérdező kommentje:
A bölcsességfogaim már kinőttek, és ez a 2 metszőfogam mögött van
2017. júl. 11. 21:04
 3/9 anonim ***** válasza:
62%
Valószínűleg nem vagy tisztában azzal, hogy mi az a metszőfog [link] . De ha mégis tisztában vagy vele, akkor tea nem fog feloldani egy fogat, az biztos, a helyedben megmutatnám egy fogorvosnak, nehogy "kitúrja" a helyéről a rendes fogaid.
2017. júl. 11. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Leírásod alapján bármi is az, a tea biztos nem segít rajta.

Fogorvos, vagy szájsebész az illetékes.

2017. júl. 11. 21:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi az a metszőfog. Viszont fogorvosra nincs pénzem, és amúgy is félek tőlük. Biztos, hogy nincs semmilyen otthoni mód amivel megszabadulok tőle? Nem annyira zavaró és nem is fáj, csak többen is furcsállják és kérdezték, hogy mi történt.
2017. júl. 11. 21:40
 6/9 anonim ***** válasza:
A néphagyomány szerint akinek több foga van, az táltos. Én nem húzatnám ki...
2017. júl. 11. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Hogy te mit tegyél? Semmit, azon kívül, hogy elmész fogorvoshoz. Megértem, hogy félsz, de nem kell. A körzeti fogorvos, vagy szájsebészet (kérj beutalót) ingyenes (tb állja).

Ha nem mész el, a következő fog történni: Semmi, csak csálé lesz a fogad nem is kicsit, ebből kifolyólag a mosolyod nem lesz a legesztétikusabb.

Ugyanis ami veled történik:

Nem írtad a korod, de nagy általánosságban: a tejfogad nem lökte ki a csontfog, mert erősebb az átlagnál, ezért máshol talált magának utat. Előbb-utóbb kiesik a tejfog persze, csak addigra már a csontfog rendellenes szögben fog elhelyezkedni. Ez harapási rendellenességhez és furcsa mosolyhoz vezet. (Ez a környezetemben már megtörtént, nem ritka eset)

Ha már idősebb vagy és nem tejfogról van szó, némi internetes keresgélés után a következő okok jöhetnek szóba:

Előfordul néha, hogy az embernek több foga nő a kelleténél, de ezt a "többlet fogat" a fent említett okok miatt el kell távolítani.

Esetleg csontkinövés a fog gyökeréről, a be nem épült kálciumnak köszönhetően. Ugyancsak kezelendő probléma.

A csálé fogsor ígyis úgyis garantált, ha nem kezelteted.

Szóval irány a doki, aki majd megteszi, amit kell.

2017. júl. 11. 22:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor azt hiszem el kell mennem fogorvoshoz, legyőzve ezáltal a legnagyobb félelmemet
2017. júl. 12. 01:01
 9/9 anonim ***** válasza:
mi lett a sorsa végül és mi volt az? plusz fog?
2020. jan. 23. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!