Mit csinálok még rosszul szájápolásban? Már nincs több ötletem amit lehetne használni
Elektromos fogkefét használok
Elmex atoműberkirály fogkrémet
Fogselymezek is időnként
Szájvizet használok
Több mint két percig mosom esténként. Több ideig mint ahogy az elektromos fogkeféknél mondják
Ebédek után mindig betolok két szem rágót
Alig eszek édességet max gyümölcslevet iszok
Mégis kilyukadt a jobb külső felszínen egy fogam......
Rohadtul nem akarok 28 évesen már implantátumokat ültetgetni! :'(
Jó hírt hoztam emberek!
Elmentem ma fogászatra és amiről azt hittem hogy orbitális szuvasodás csak egy régi amalgám tömés ami totál rendben van. A fájdalmat a begyulladt ínyem okozta ami a fogkőnek volt betudható. Csináltattam is ott helyben egy gyors fogkő leszedést és most várom a csodát. ^_^
"1 fogamra mondta akkor azt h gázos és csak kihúzni "
Ha márpedig azt mondta, hogy ki kell húzni akkor ki kell. Nem fontos a bölcsességfog. Mind a 4-et kiszedheted. Későbbi problémákat megelőzöl vele. Egy bölcsességfog nyomhatja az egész fogsorod és problémák lehetnek belőle. Sőt, ha az ott szuvasodik, nagyon fog fájni. Lehet, még nem, de fog! És amúgy is annyira hátul vannak ezek a fogak, hogy nem is tudod úgy mosni. :)
Ez örökletes, hajlam kérdése, nem a szájhigiénével van a gond.
Mást nem tehetsz, mint hogy jársz fogorvoshoz, rendben tartod a fogaidat, ha van lyukas, azonnal betömeted. Húzni meg implantálni ennyi idősen azoknál kell, akik elhanyagolják a szájukat és kirohad a foguk. Egy tömést simán ki lehet bírni, 15 perc/fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!