Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lyukas foggal meddig húuzhatom...

Lyukas foggal meddig húuzhatom a fogorvosi kezelésig, romolhat, ha ápolom?

Figyelt kérdés
több, mint 2 hónap múlva tudok csak menni fogorvoshoz. Van egy nagy lyuk a fogamon (2-őn egyben), pontosabban valószínűleg kieshetett egy régi tömés. Korábban fájt (mielőtt felfedeztem a lyukat), azóta nem. Mosom sokat, jó fogkrémmel+szájvíz. Romolhat az állapota, mire eljutok az orvoshoz?
2010. máj. 21. 01:38
 1/9 A kérdező kommentje:

úgy értem annak ellenére, hogy nagyon alaposan ápolom most?

Azért ez mégis fura, hogy amíg nem volt ott a lyuk, addig fájt néhányszor (2 héten belül kb 5ször is, nagyon), azóta nem. Ötlet? Mondjuk azóta speciális fogrkémmel mosom rendszeresen.

Ez a hirtelen nagy lyuk "keletkezés" is elég fura... Kb 10 év volt utoljára tömve a fogam, csak remélni tudom, hogy tényleg a tömés esett ki (ha volt ott is egyáltalán), és nem vmi komoly baj van...

2010. máj. 21. 01:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egyszeruen kitort onnan a fogad. Nekem is volt ilyen, de nem fajt, ezert nem mentem fogorvoshoz. Egy paraszthajszalon fuggott a gyokerkezeles, a fogfurasnal az orvos mar az inyemet furta, mert elburjanzott es ranott a fogra, dolt a szambol a ver.. Ha ezt akarod, varj meg, ha nem, akkor menj orvoshoz mielobb. De nem garantalhatja senki, hogy meguszod a gyokerkezelest. (onnantol meg mar lejtmenet.. elhal a fog, konnyebben torik, a korona allandoan leesik, stb)
2010. máj. 21. 06:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, romolhat... úgyhogy gyorsan menj dokihoz, nem tenne jót, ha két hónapig elhúznád... :S Az embernek mindig legyen ideje a saját egészségére :) Jobbulást!
2010. máj. 21. 06:31
 4/9 A kérdező kommentje:
értem.... csak gondoltam várok, mert külföldön lakom, és bőven az otthoni árak többszöröséért dolgoznak a fogorvosok.... De persze az egészség a legfontosabb, elmegyek itt dokihoz. Köszi!
2010. máj. 21. 08:56
 5/9 A kérdező kommentje:
egyébként konkrétan min múlik, h gyökérkezelnek-e, vagy "csak" fúrnak-tömnek?
2010. máj. 21. 08:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha még megmenthető, akkor fúrnak, ha már necces akkor marad a gyökérkezelés.

Onnantól-ahogy előttem kommentoló irta-lőttek a fognak,hacsak nincs jól letömve.

Nekem 5 db gyökérkezelt fogam ment gallyra eddig:(pár hónap múlva letörött mind.Persze a dokin is múlik, milyen munkát végez, úgyhogy egy jó dokiválasztás elengedhetetlen!

Sok sikert!

2010. máj. 21. 10:58
 7/9 A kérdező kommentje:
köszi! igen, az a baj, hogy az otthoni dokiról tudom 200%-ig, hogy nagyon jó. itt meg senki nem garantálja... :S
2010. máj. 21. 11:48
 8/9 anonim ***** válasza:
nekem kb 1 évig volt olyan mint neked. 1 év múlva jöttek a problémák, amikor nagyon elkezdett fájni és kikellett húzni. de már azelőtt is kihúzták volna, szóval nem a várástól kellett kihúzni. hasonlóan voltam énis...külföld miatt nemmentem el fogorvoshoz, kicsit drágának ítéltem.
2010. máj. 21. 11:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Hat ha valoban annyira draga egy fogorvos ott, akkor szerintem csak kerd ki a velemenyet, ha azt mondja, hogy egeto most megcsinalni a fogaid erdekeben, akkor csinaltasd meg, ha nem akkor csinaltasd Mo-n.
2010. máj. 22. 00:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!