Miért lett ennyire fontos elsődleges a fogak szépsége hogy sok ember akár egy milliót is kiad érte?
Része annak, hogy a külsőségekkel határozd meg magad és a helyed a világban.
Na, persze, ha már van lehetőség rá, miért ne lehessen szép a fogsor? A probléma azzal van, ha ez egyben annak a mércéje is, hogy egy ember mennyit ér.
És hidd el, egy mikulás nem is olyan sok. Az öt beültetett fog ára.
Igazabol nem 5. 1millio 200e ftert mar az egesz fogsorodat megcsinaljak.
Hid+implant
Amugy nekem pont e korul lesz a vegosszeg.
12tomott fog, 1gyikerkezeles,2 huzott, 2implantatum es fogszabalyzo.
Híd nélkül, simán a beültetést értettem alatta. Mifelénk ez az ár, olyan 200 ropi/beültetés.
Persze, két implantátum és a híd olcsóbb.
itt bpn ahol magánnál vagyok 140e.
persze én is láttam már annyiért, de azok lehúzós helyek alapból.
Na meg nem csak a szépség, hanem az egészség is fontos.
Nekem alapból romlékonyak a fogaim, mellé egészségtelenül is étkezem. Egyetemista koromban elég sok elromlott, letört, és igen kellemetlen volt mikor fogfájással szenvedtem minden kajálás után.
Mióta dolgozom megcsináltattam őket sorban, fizetem a jobb fogkrémeket, fogzománc erősítő krémeket és messze jobb érzés egészséges a szám belülről.
A szépség másodlagos. Sosem csináltatnék pusztán esztétikai beavatkozást, ha amúgy normális a fogsorom. Például nem csináltatok fogfehérítést, a sárgásfehér fogszín teljesen normális. A cél az egészséges és funkcionálisan száz százalékos fogazat, viszont ez tulajdonképpen egybeesik a "szépséggel" is. Előbbiek pedig azért jók, ha esetleg nem lenne egyértelmű, mert egyrészt a gyulladásos gócok számtalan egészségügyi problémát okozhatnak (szinte bármit, nem vicc), másrészt praktikus, ha az ember tud enni, mondjuk képes beleharapni egy kemény almába anélkül, hogy csillagokat látna. Részemről ez megéri a milliókat.
Egyébként ha valakinek nincs pénze, akkor megteheti, hogy szépen eljár a bárkinek ingyenes évi egyszeri szűrésre és fogkőeltávolításra, ha ilyen gyakorisággal jár, akkor csak kisebb szuvasodásai lehetnek, amelyeknek a tömése egyszerű és szintén ingyenes (a kompozit, "fehér" tömés is), ahogy a gyökérkezelés is, ha mégis oda jut a dolog. Ha valaki ezt gyerekkorától komolyan veszi és normálisan táplálkozik, akkor tök ingyen fenntarthat egy jó állapotú, szép fogsort. Én erre nem voltam képes, mert rettegtem a fogorvostól, 15 évig elkerültem és ezért azzal fizettem, hogy több, mint másfél millióba került rendbe tenni a fogaimat. Senkinek nem javaslom ezt az utat, de ezt csinálja az emberek háromnegyede.
A fogak fontosak akinek sok foga hiányzik még az arcának se olyan a tartása,mint ha meglennének a fogai.Emellet praktikus okokból is,hogy az ételt jól megtudjuk rágni.Az esztétika is fontos,ha belegondolunk abba,hogy sokkal magabiztosabbnak érezzük magunkat ha szépek a fogaink és nem hiányoznak.Elég visszatetszően hat ha valakinek látható helyen hiányoznak a fogai.
Az előző hozzászólhoz hasonlóan jó magam is 15éves koromban kb.20évvel ezelőtt voltam utoljára fogorvosnál.A tömések lettek cserélve,az egyik fogamból nemrég egy kis darab letört azt kellett visszaépiteni,volt egy-két fognyak kopásom,ami tömőanyaggal korrigálható volt,meg egy fogamat gyökérkezelték,azzal jól megszenvedtem,és most azzal a szájsebészetre kell mennem,hogy megmentsék,utána korona kell rá..Ez elkerülhető lett volna ha anno nem hagyatom félbe a fog kezelését és az kis felületű lyuk amiből az ideiglenes tömés kikopott és mnem mentem vissza végleges tömésre,annyira el nem szuvasodik,hogy végül szinte a fogam fele ráment.Fontos a fogakat időben kezeltetni,ellenőriztetni és ápolni.
Nekem is 1,5+ millió lesz, de már most úgy vagyok vele, hogy megéri.
Amíg nem éltél nagyon(!) rossz fogsorral el sem tudod képzelni milyen érzés ahogy javulnak, haladsz a szép fogak felé. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!