Tegnap húzták ki a fogam, meddig lesz vérszagú a szám? :D Nem tudom, mikortól találkozzak lányokkal
Van egy lány, akivel találkoznék, és kb. biztos, hogy csók is lenne... Ez lenne az első randink és nem akarom elrontani azzal, hogy esetleg vérszagú/ízű, esetleg büdös a szám :D Felső bölcsességfog egyébként, nem volt varrva, simán kihúzták és kész. Sose volt még olyan barátnőm, akinek akkor húzták a fogát, amikor együtt voltunk, szóval nincs viszonyítási alapom, hogy ilyenkor hány napig érezhető a dolog.
Tudom, hülye kérdésnek tűnik, de nem az, segítsetek, köszi! :D
A húzott fog helyét nem szabad mosni...
Rendben, hogy megérti, de attól még érdekelne, mikor lehet ilyesmit csinálni :)
Szükséges a higiénia, különösen akkor ha seb van a szádban (a lepedék miatt elfertőződhet). A fogakat alaposan és körültekintően mosni kell (jó technika, fogselyem). A seb környékét pedig a sebből kifele söprögetve nagyon óvatosan tisztítani kell.
Antibakteriális szájvizet is használhatsz, csak ne öblögess vele, hanem csak vedd be és engedd ki a szádon. Tehát ne köpd és ne forgasd meg.
Egy szépen gyógyuló sebnek nincs különösebb szaga, szóval egy-két fogmosás után már javul a helyzet. Egyébként ehetsz tiktak-ot is, csak arra vigyázz hogy ne menjen bele a sebbe (a rágó az beleragadhat).
Én 2-3 napig érztem hogy kellemetlen a szám íze. Utána pedig tik-tak óvatosan elszopogatva.
Ahogy elkezd varasodni/hámosodni (ez a szájban gyorsabb folyamat, mint egy külső sérülésnél) úgy fog enyhülni a rossz lehelet. Az antibakeriális öblögető sokat segít, de a sebet csak 4-5 nap után érintve (akkor sem öblögetve) addig csak féloldalt benntartani a szájban.
Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de kb. 10 napig a nyelves csók kerülendő, de nem is igazán kellemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!