Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha a fog miatt arcüreggyulladá...

Ha a fog miatt arcüreggyulladás alakul ki, akkor először azt kell kezelni, csökkenteni a gyulladást, aztán szabad kihúzni a fogat?

Figyelt kérdés

2017. jún. 30. 19:18
 1/4 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzátennék, hogy nem egyszerű foghúzásról lenne szó, hanem minimum 1 órás műtétről.
2017. jún. 30. 19:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem volt arcüreggyulladásom fog miatt... Elmúlt a betegség, kezeltük, de eközben a fogászati kezelés is elkezdődött. Nekem gyökérkezelték a fogat, nem húzták. Most minden rendben van.
2017. jún. 30. 20:51
 3/4 A kérdező kommentje:
És mik voltak a tüneteid? Egyértelmű volt, hogy a fogad miatt keletkezett az arcüreggyulladásod? Nálam kicsit bonyolult a helyzet, mert a panoráma röntgen kimutatta, hogy a bal felső bölcsességfogam fentebb van tolódva a többihez képest, így még közelebb van az arcüreghez, illetve azt is kimutatta, hogy van valami az arcüregemben (mindkettőben, de főképp a bal oldaliban). Jelenleg nem lehet tudni, hogy a fogam irritálja-e az arcüregemet, vagy az arcüregemben lévő valami (például polip) irritálja a fogamat, ezért várok most arckoponya CT-re. Azt mondta az orvos, hogy addig meg sem műt, míg ez így van, ami érthető is, mert gyulladásban lévő szervezetet nem szoktak műteni, csak akkor, ha mindenképpen szükséges a beavatkozás. Jó nagy seb lenne a számban, nem lenne jó, ha az arcomban lévő baktériumok áttelepednének oda.
2017. jún. 30. 21:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem a röntgen mutatta ki. Amúgy szimpla "erősebb nátha" volt... Nem tartottam veszesnek. Bal felső 5-ös okozta.
2017. jún. 30. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!