Begyulladt a kihúzott fogam helye. Mi a teendő?
Figyelt kérdés
06.14-én kihuztak egy fogamat a felso allkapcsombol. Teljesen egészséges fog volt, ugyanis fogszabalyzom lesz azert húzta ki. A húzás után minden rendben volt. 2 óránként vereztettem. Ugy ahogy az orvos mondta. De ma amint elmentem azt mondta hogy nagyon csunya es kezelni kell. Tehat be van gyulladva. Nagyon piros, fajdalmat nem erzek. Délelőttis 3 óránként vereztettem. Holnap megyek ujra orvoshoz. Tudok valamivel rajta segiteni?2017. jún. 14. 20:28
2/7 anonim válasza:
Na ez engem is érdekelne, mi az, hogy véreztetni... A lényeg, hogy tilos köpni, inkább nyeld le a váladékot, vért, a kezelés után, legalábbis az azt követő kb 12 órában, esetleg tovább is.
Ha köpöd a váladékot, gátolod a forradását a sebnek, és akkor annyival esélyesebb, hogy begyullad.
Persze nem tudom még, hogyan jártál el, és hogy mit értesz véreztetés alatt...
Nekem az is gyanús, hogy egészséges fogat kihúzni, bármi áron...
3/7 A kérdező kommentje:
Az orvosom az mondta hogy 3 orankent kell mosnom. Vetetett velem egy puha sorteju fogkefet. Es azt mondta hogy nagyon intenziven kell mosnom hogy verezzen.
2017. jún. 14. 21:17
4/7 anonim válasza:
Ilyet én sem hallottam még, pedig nem vagyok fiatal! Inkább arra kell vigyázni, hogy a vérdugó bent maradjon. Nem szabad a friss sebet mosni, csak körülötte. Az ínyedet fertőtleníteni kell!
5/7 anonim válasza:
Én a helyedben keresnék másik fogorvost, mert ez nem az az biztos... Pont hogy nem szabad intenzíven mosni meg köpködni, nehogy kössenek a vérdugó. Nem csoda, hogy begyulladt.
7/7 A kérdező kommentje:
Hát en ezt nem ertem.Szoval akkor ne mossam. Es este hogyan mossam? Vagy csak korulotte?
2017. jún. 14. 21:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!