Érdekelne, hogy van-e lehetőség felnőtt korban kikényszeríteni egy fogváltást (mint a gyerekkori tejfogakból maradandó fogak növesztése volt). Van erre lehetőség és módszer?
Úgyh tudom, ezzel kapcsolatban csak kísérletek vannak (a cápákat alapul véve), de egyelőre még semmilyen eredményt nem értek el.
Ahogy az előttem szóló is mondta: amikor megszületünk, a csontfogaink is készleten vannak, tehát nem "a semmiből" nőnek, a csíra megvan.
Köszönöm a válaszokat.
Hihető és indokolható az a kép, hogy azok már növekedéskor születés után már megvannak mindenkiben.
Hasonló dolgokat tanultunk suliban a női petefészek, petesejt mennyiségéről - erről kiderült mostanra, hogy lehet nem is születik vele az összes, hanem őssejtek vannak a petefészekben.
Más szempont, amit a napokban hallottam, hogy létezik ember akinek harmadszorra is megindult a fogképződése: erre fel tettem fel itt a kérdést (az is lehet, hogy félreértettem valamit ami nagyon valószínű).
Nem a protkóra gondoltam és azért felmerült bennem ez a lehetőség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!