Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Etikus-e, hogy a fogorvos...

Etikus-e, hogy a fogorvos ahelyett, hogy a fájó fogat kezelné, előbb úgymond szájhigiéniai fogkő leszedést csinál, majd azt mondja, a lyukas fogat legközelebb (2 hét múlva) kezdi kezelni?

Figyelt kérdés
Fontos a szájhigiénia, de ha valaki törött lábbal bejut az orvoshoz akkor az előbb lábat mos neki, majd közli, hogy jöjjön két hét múlva, akkor megnézi mi a baj. Nekem ez nagyon nem kóser. Simán lehúzásra megy.

2017. máj. 25. 12:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy igazad van. Úgy nem lehet fogat tömni, hogy ott a pudva a szuvasodás körül, a fogkő meg eltakarja a szuvas rész határait. Nem tudom milyen panasszal érkeztél az orvoshoz és nyilván nem voltam jelen, hogy erről korrekt véleményt alkossak. De ha akutan nem csinálta meg azt a fogat, az számomra azt jelenti, hogy nem volt sürgős, de a saját munkáját megkönnyíti legközelebb, ha most ki takarítja a szaádat. Ez egy szempont, de még egyszer mondom, nem voltam jelen.

Egyébként ha úgy gondolod, lehúzásra ment, akkor menj el a körzetes orvosodhoz, aki ingyen megcsinálja.

2017. máj. 25. 12:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy lehúzás lenne, nekem körzeti fogorvos is csak azután kezdte csinálni a fogaimat, hogy elküldött a szájhigiéniára, ahol leszedték a fogköveket.
2017. máj. 25. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem is fogkőleszedéssel kezdték.
2017. máj. 25. 17:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Akármennyit durcázhatsz miatta, akkor is orvosi oka van, konkrétan valószínűleg az, hogy már annyira kövesek voltak a fogaid, hogy nem fér hozzá a szuvas részhez. Az is esélyes, hogy azért fáj a fogad, mert begyulladt az ínyed a fogkő miatt.
2017. máj. 25. 19:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát lehet, hogy így van, csak kicsit kockázatos úgy hazamenni a fogorvostól, hogy nem csinált a problémával semmit, majd csak két hét múlva. Hiszen azért mentem hozzá, hogy segítsen, mert már tűrhetetlen (nem kibírhatatlan) az állapotom. Így most két hétig nem tudok, nem merek enni, nehogy bedurranjon.

Remélem megéri, amúgy rendes és szakértő az orvos, csak kár, hogy ezt nem beszélte át velem.

Köszi a jó meglátásokat.

2017. máj. 26. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!