Tegnap 9körül kihúzták egy fenti fogam. Még mindig vérzik és szombaton nem rendel a fogorvosom. Mit tehetek hogy elállítsam?
Iskolafogorvoshoz, mivel 17éves vagyok.
Remelem mostmár lassan eláll. A fog helye sötétvörös és kicsit vérzik nem csepeg vagy ömlik. Azért eléggé félek.
Nekem is húzták hátsó rágófogam. Le volt törve teljesen. Begyulladt, feldagadt az egész arcom. Mielőtt kihúzták végig csináltam egy dalacin kúrát, de a húzás napján is gyulladt volt, 2 érzéstelenítő kellett mire bele tudott kezdeni. Húzás közben szét tört a fog. 3 darabban szedte ki, az utolsó darabbal meg is szenvedett rendesen. Szóval nem volt egy könnyű menet, de a sebvérzés egy óra múlva elállt és utána sem vérzett, sőt gyógyul rendesen.
A gyulladásnak tehát nem sok köze van a vérzéshez. Persze, nyilván nem vagyunk egyformák, normális dolog ha neked tovább vérzik, de az öblögetéssel teljesen elrontottál mindent. Vagyis lassítottad a folyamatot. A vérzés inkább ennek következménye, mint a gyulladásé. A gyulladás további következménye inkább az lehet, ha pár nap múlva is fáj a seb, akkor lehetséges, hogy újra felnyitja a sebet és kitisztítja.
Egyébként elállt már a vérzés azóta?
Nem irt semmit.
Nekem egybe sikerult kiszednie hala egnek.
Szivarog kicsit inkabb ugy mondanam. Meg egy picit dagadt az arcom.
Hetfon mindenkepp visszamegyek.
Megfogja tudni oldani ezt a problemat? Nemfog elkuldeni sehova?
Teljesen normális, hogy egy gyulladt fog kihúzása után dagadt at arcod.
Örülök, hogy már csak kicsit vérzik, ha fáj, vegyél be egy fájdalomcsillapítót, de vigyázz, nehogy aszpirin legyen benne, mert az alvadásgátló!
Valami paracetamol-tartalmú gyógyszer lenne jó rá.
A holnapi napot már féllábon is kibírod, de hétfőn tényleg mutasd meg az orvosnak, nehogy a gyulladás továbbterjedjen.
Ha egyáltalán van még gyulladás, mert a fogorvos általában betesz a fog helyére valami gyulladásgátlót.
Őszintén jobbulást kívánok!
A duzzadt arcra tehetsz vizes borogatást, de ne legyen túl hideg. Kb. 5 percig tartsd rajta, utána szünet. Fél órás közökkel én is borogattam kicsit, (3x ismételtem) nekem is duzzadt volt.
Ma éjszaka mindenképpen dupla párnán aludj, vagy ahogy neked kényelmesebb úgy, hogy a fejed magasabban van, vagyis nem vagy teljesen vízszintben és próbálj úgy helyezkedni, hogy ne nyomd el az arcodnak azt az oldalát.
Talán reggelre a szivárgás is megszűnik és nem is kell vele csinálnia semmit.
Ne idegeskedj. Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!